Gemeenteraad buigt zich binnenkort weer over onveilige verkeerssituaties in de polder

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad praat binnenkort opnieuw over onveilige verkeerssituaties in de gemeente. Dat gebeurt op verzoek van de VVD-fractie.

Verkeersveiligheid staat regelmatig op de politieke agenda. Voor de zomer stond de raad er al bij stil naar aanleiding van een rapport van de Rekenkamercommissie. Ook het verkeerscirculatieplan (VCP) voor Hoofddorp-centrum was meermalen aanleiding om het over veiligheid te hebben. Meerdere fracties zijn namelijk van mening dat de eerste maatregelen in het kader van de VCP de verkeersveiligheid niet ten goede komen. Volgens VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers is dat ook de reden om opnieuw over dit onderwerp te praten, maar er zijn meer plekken te vinden waar de verkeersveiligheid in het geding is. Er zou daarom een brede discussie moeten komen.

CDA-raadslid Stans Gehrels greep de gelegenheid aan om in te gaan op de brief die het college van B en W kort geleden naar de raad heeft gestuurd over de voortgang van het VCP. Daarin staat onder meer dat wordt onderzocht of de rijrichting van het Kruisweg in het centrum van Hoofddorp kan worden omgedraaid. Gehrels was verbaasd over die aankondiging. Ze herinnerde verkeerswethouder Herman Tuning eraan dat hij in april 2007 heeft gezegd dat er geen rigoreuze veranderingen mogelijk zijn in het verkeersplan. De wethouder zei daarop dat er wel aanpassingen mogelijk zijn als genomen maatregelen in de praktijk niet blijken te werken. Overigens verschijnt er nog deze maand een evaluatie van de eerste fase van het VCP.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie