Sven Wierda scoort de 1-2.
Sven Wierda scoort de 1-2. Jos van Rooijen

Hoofddorp (zon) bezorgt JOS Watergraafsmeer een slechte middag

22 april 2018 om 19:17 Sport/sport

HOOFDDORP Een bizarre wedstrijd en een knotsgek scoreverloop. Dit had hij echt niet verwacht. Hoofdtrainer Jerry Verschoor kan er ver na het laatste fluitsignaal van Roelof Luinge nog niet over uit. Hij heeft zijn team met 4-3 zien winnen na een heel slechte start en een achterstand van 0-2.

Voor die winst moet hij vooral zijn team bedanken en dan specifiek Yannick Steffens die twee keer scoorde. Datzelfde team overigens dat zonder enige aanleiding tegenstander JOS Watergraafsmeer in de eerste 20 minuten alle ruimte gaf, met name over links. Daar kwam het meeste gevaar vandaan.

"Waarom die start zo slecht was, weet ik echt niet. Maar ik weet wel dat ze zich prima hebben hersteld", concludeerde Verschoor tijdens de rust die inging met een 2-2 na doelpunten van Sven Wierda (1-2) en Steffens (rake kopbal vlak voor rust). Na rust kreeg Jos Watergraafsmeer wel weer iets meer vat op het spel, maar het was Revelinio Vermeer die de 3-2 scoorde in een wedstrijd die geleid werd door een (te) praterige scheids. Alsof hij wel heel erg zijn stempel op het geheel wilde drukken.

Opnieuw Steffens maakte de feeststemming compleet in het Hoofddorpse kamp via de 4-3, maar dompelde Nicolaas Boys daarmee in mineur. Daar werd nog gehoopt op kampioenskansen, maar die zijn nu een stap verder weg.

Voor Hoofddorp gloort er plots een kans op een periodetitel. "Hoe bizar kan het lopen", herhaalde Verschoor uit een kantine in feeststemming.

Yannick Steffens wordt voor het eerst gefeliciteerd.
Revelinio Vermeer maakt de 3-2.