Afbeelding
Pixabay.com

PvdA: haltes bus 341 niet tegenover midstaywoningen

23 april 2018 om 10:08 lokaal

HOOFDDORP De fractie van de PvdA vindt dat de nieuwe bushaltes voor snelbus 341 op de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp niet tegenover de midstaywoningen moeten komen. PvdA-raadslid Willem Klijn heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

Begin deze maand kregen bewoners, ondernemers en anderen tijdens een informatiebijeenkomst de drie varianten gepresenteerd voor de herinrichting van de Fanny Blankers-Koenlaan. Bij al deze drie opties komen er bushaltes tegenover de midstaywoningen.

In de raadsvragen herinnert raadslid Klijn eraan dat wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer in de gemeenteraad heeft gezegd dat de haltes het beste tussen de Nieuwe Molenaarslaan en de Baron de Coubertinlaan kunnen komen. Daar is in de huidige plannen dus geen sprake meer van. PvdA'er Klijn wil weten wat daar de reden van is.

De PvdA blijft het overigens een slechte beslissing vinden om snelbus 341 over de toch al drukke Fanny Blankers-Koenlaan te laten rijden. Afgesproken is dat het huidige vervoerplan volgend voorjaar wordt geëvalueerd.

Willem Klijn acht niet het onwaarschijnlijk dat de route van bus 341 op grond van die evaluatie wordt gewijzigd en dat de bus weer van de Fanny Blankers-Koenlaan weggaat. Om die reden vindt dat de nieuwe haltes aan de Fanny Blankers-Koenlaan er niet moeten komen en dat slechts voor een tijdelijke oplossing moet worden gekozen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie