Het team van Passie Verhuizers Pioniers
Het team van Passie Verhuizers Pioniers Renata Jansen

Winst en verlies Passies Verhuizers Pioniers

23 april 2018 om 12:27 Sport/sport Deel je nieuws

Na afgelopen seizoen promotie naar de Golden league net te zijn mis gelopen zijn de softbal dames van Hoofddorp Pioniers afgelopen zaterdag aan het seizoen 2018 begonnen.

Het team van hoofdcoach Glennsig Polonius is op een aantal plaatsen gewijzigd, Jong Oranje speelster Rose Mwaro en de talentvolle catcher Mayara Brown kwamen over van respectievelijk Twins en Ban Topa en jeugdspeelster Amy Felix maakt definitief de stap vanuit de Hoofddorpse jeugd naar de Silver League.Naast deze 3 speelster zal het team verstrekt gaan worden door de Amerikaanse speelsters Jasmin Smithson en Sydney Underhill.

Op de eerste dag van de competitie moesten de Hoofddorpse dames zich melden op het veld van Centrals in De Bilt, waar afgelopen seizoen nog 2 maal de wedstrijd verloren ging werden ditmaal de punten verdeeld.

Pioniers kon de eerste wedstrijd geen vat krijgen op de uitstekend gooiende werpsters van Centrals, de honkslagen die er geslagen werden vielen te verdeeld om tot een goede rally te komen of werden op de spreekwoordelijke poppetjes geslagen. Aan Pioniers kant werd de defensie geleid door Iris Strookman die net als haar collega’s aan de andere kant zeer moeilijk te raken was maar zag Centrals wel steeds iets uitlopen wat in een 5-2 nederlaag resulteerde.

In de tweede wedstrijd van de dag keek Pioniers na 2 innings tegen een 8-1 achterstand aan maar kwamen in de 3e inning terug in de wedstrijd door 5 maal te scoren. Waar Centrals nog een punt wist toe te voegen bleef Pioniers 2 innings puntloos maar trok de wedstrijd in de 6e en 7e inning toch naar zich toe door 7 maal te scoren en met een 13-9 overwinning van het veld te stappen.

Pioniers sloeg deze wedstrijd in totaal 18 honkslagen waarvan er 3 af kwamen van de knuppels van Shari van Heyningen, Jasmin Smithson en Quilen Dirksz.

Komend weekend speelt Pioniers de eerste thuis wedstrijden van het seizoen, zoals altijd voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen met de spelers presentatie, aanvang 13.45 uur op het Pioniers sportpak in Floriande.

De softbal heren van Hoofddorp Pioniers zijn al 3 weken onderweg met de competitie en zijn nog steeds ongeslagen, afgelopen vrijdag was de ploeg met 8-0 ruim te sterk voor Adegeest/Catch.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie