Klanten leggen bloemen bij de winkel.
Klanten leggen bloemen bij de winkel. Trudy Witteman

Verslagenheid in Vijfhuizen, geliefde slager Piet Melman (62) aan corona overleden

31 december 2020 om 09:41 Overig

VIJFHUIZEN Slager Piet Melman is maandag 28 december aan de gevolgen van corona overleden. Piet, sinds 1984 de ambachtelijke dorpsslager van Vijfhuizen, is 62 jaar geworden.

De verslagenheid in het dorp is groot. Direct na het bekend worden van zijn overlijden veranderde de parkeerplaats vóór de winkel spontaan in een gedenkplek. Om de populaire dorpsslager te eren om wie hij was leggen mensen bloemen neer en nemen voorbijgangers hun hoofddeksel af. Het dorp reageert geschokt. Nog een aantal jaren doorwerken en dan van zijn pensioen genieten, dat had Piet voor ogen. Het heeft niet zo mogen zijn. 

Ook hij raakte besmet met het coronavirus en moest eind oktober worden opgenomen in het ziekenhuis waarna overplaatsing naar de afdeling ic volgde. En ook al luidden de laatste berichten dat zijn toestand ‘onveranderd slecht’ was, steeds is er hoop gehouden. Tot de laatste dag toe. 

Piet en Ton, al ruim 16 jaar in de winkel een paar apart. In de goede zin van het woord. In hun werk ondersteund door Ada, Rick en Wouter. 

De crematieplechtigheid vindt dinsdag 5 januari plaats in crematorium Duin- en Bollenstreek in Lisse. Daaraan voorafgaand maakt Piet een laatste ronde door het dorp zodat mensen afscheid kunnen nemen. Deze begint om 12.15 uur bij zijn huis aan de Zwarteweg. Vervolgens wordt halt gehouden bij de zaak aan de Kromme Spieringweg. De route daarna is: Vijfhuizerweg, Zijdewinde, Mient, Kromme Spieringweg, rechtsaf d’Yserinckweg en vervolgens net voorbij de kapsalon linksaf naar de Zwarteweg. De route wordt ook aangegeven op de buitenmuur van de winkel.     

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie