Vernieuwing dorpscentrum Zwanenburg stap dichterbij

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - De vernieuwing van het dorpscentrum in Zwanenburg is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad is er vorige week mee akkoord gegaan dat er een ruimtelijk programma wordt gemaakt voor de aanpak van het dorpshart. Dat programma moet volgend jaar klaar zijn.

Voor de vernieuwing van het dorpscentrum zijn onder de naam ‘Hart van Zwanenburg’ eerder grootse plannen gepresenteerd. De gemeente en de vereniging Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg hopen dat de kosten hiervoor voor een deel kunnen worden betaald uit het budget van het convenant omgevingskwaliteit Schiphol, dat vorig jaar door partijen aan de Alderstafel is gesloten. Daarbij is afgesproken dat gebieden die veel last hebben van het vliegverkeer op Schiphol een geldbedrag krijgen. Tot 2012 is hiervoor dertig miljoen euro beschikbaar.

De gemeente heeft inmiddels een brief geschreven, waarin ze zich bereid toont zelf drie miljoen euro het project te steunen. Het definitieve bedrag wordt overigens pas in de loop van volgend jaar duidelijk als helderder wordt hoeveel alles gaat kosten. Pas dan ook wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met miljoenen voor Zwanenburg.

Een belangrijk onderdeel van het project Hart van Zwanenburg is nieuwbouw voor sociaal-cultureel centrum De Olm. De gemeente onderzoekt op dit moment de haalbaarheid van nieuwbouw. De uitkomst wordt nog voor eind dit jaar verwacht. Een optie is om De Olm op de huidige plek te herbouwen. Ook de aanleg van Park Zwanenburg is een onderdeel van het project..

“We moeten nu doorpakken”, zo zei VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat vorige week over de plannen. Ook wethouder Tom Horn vond het hoog tijd worden dat alle mooie woorden over Zwanenburg nu in daden worden omgezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie