Veel rumoer over politieke discussie in Badhoevedorp

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Organisator van de politieke bijeenkomst in hotel-restaurant De Herbergh aan de Sloterweg is Jerry Helmers van Crown Media in samenwerking met de Ondernemers Sociëteit Badhoevedorp. Volgens hem is er bewust voor gekozen alleen de coalitiepartijen VVD, PvdA en GroenLinks voor de avond uit te nodigen. “Coalitiepartijen en oppositiepartijen gaan elke week al met elkaar in debat in de raadzaal. Dat hoeft daarom op onze avond niet nog eens te gebeuren.”

Organisator Jerry Helmers: “Bewust alleen coalitiepartijen uitgenodigd” BADHOEVEDORP - De officiële start van de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar op maandag 2 november in Badhoevedorp heeft vooraf al heel wat stof doen opwaaien. Kritiek is er vooral op het feit dat voor deze bijeenkomst aanvankelijk alleen de coalitiepartijen waren uitgenodigd. Daarover ontstond op onze site www.hoofddorpsecourant.nl/lezersbijdrage een levendige discussie.

Helmers stelt dat de opzet van de bijeenkomst is dat ondernemers uit Badhoevedorp en omgeving in discussie gaan met het college én de politiek over het gevoerde beleid in de afgelopen jaren. “Dan is het zeker niet de bedoeling dat de politieke partijen met elkaar in debat gaan. Dat moeten ze dan maar op andere plaatsen doen.” De organisator heeft na de heftige kritiek het selectiebeleid voor de deelnemende partijen overigens wel aangepast. Ook oppositiepartijen zijn nu welkom. “Als politieke partijen mij bellen, krijgen ze keurig een uitnodiging.”

Dat heeft ertoe geleid dat CDA en Forza! Haarlemmermeer op 2 november ook aanschuiven bij de coalitiepartijen. Aanvankelijk zou ook lijsttrekker Rinus Beusenberg van nieuwkomer Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) van de partij zijn, maar hij is afgehaakt. Op grond van de discussie op onze website hebben ook de HAP en D66 belangstelling om mee te doen aan de discussie, maar ze staan nog niet op de deelnemerslijst.

Jerry Helmers: “Van deze partijen hebben we nog geen verzoek gehad, maar als ze willen meedoen, hoor ik dat graag.” Volgens hem verandert de deelname van CDA en Forza! niets aan de opzet van de bijeenkomst. “Het wordt geen onderling politiek debat. Voorop staat dat de politieke partijen in discussie gaan met ondernemers uit Badhoevedorp. CDA en Forza! zijn daarvan op de hoogte gesteld en zijn akkoord gegaan.”

Jerry Helmers verwacht dat op 2 november onderwerpen als het ondernemersklimaat, criminaliteit en veiligheid, de omlegging van de A9, het niet meedoen van de PVV, de ontwikkelingen bij Sugar City in Halfweg en het vertrouwen in de politiek ter sprake zullen komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie