Hoofddorp pakt presentjes niet uit

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

HOOFDDORP - “Het grote verschil zat vandaag in de dode spelmomenten,” legde Adrie Tap uit. “Pancratius scoorde na een corner en na een vrije trap. Wij kregen twee cadeautjes, ik weet nog niet eens waarom, maar we pakten ze niet uit.” Ton Pronk was tevreden over het spel van zijn team, de teamspirit en het resultaat. “Maar we maken nog te vaak verkeerde keuzes in kansrijke situaties.”

De opening was van Pancratius. Uit een corner schoot Jaap Smeeing met een volley net over. Een tweede kans was er voor Achmed Baghouz op aangeven van Jermain Gotschin. Donovan Partosoebroto redde ten koste van een corner. Die werd voor het doel gespeeld, door een aantal spelers gemist en toen de bal in de doelmond bleef liggen was er niemand om af te ronden. Hoofddorp ontsnapte en herstelde zich. Halverwege de eerste helft was er een eerste doelpoging van de thuisploeg. Arwin Mols pikte de bal op halverwege de helft van Pancratius. Zijn schot vloog net naast. In de 25e minuut een mooie aanval van Hoofddorp. Twee, drie passes, één keer raken. Op het nieuwe kunstgrasveld een uitstekende methode om verdedigingen te ontrafelen. Danny Hendriks was de lopende speler die werd gezocht. Doelman Randy Sanches kwam uit, riep dat de bal voor hem was, maar verloor het duel van Hendriks die met een lob 1-0 scoorde. Binnen een minuut kwam Vincent Partosoebroto gevaarlijk door maar nu kwam Randy Sanches wel als winnaar uit de strijd. Mede daardoor duurde de Hoofddorpse voorsprong slechts zeven minuten. Na een corner kreeg de vrijstaande Jaap Smeeing alle tijd om de bal aan te nemen en kiezelhard achter de kansloze Donovan Partosoebroto te schieten. De rust brak aan met 1-1. Meteen na rust werd Rosco Cyrus vrij voor Randy Sanches gezet, Sanches redde uitstekend. In de 57e minuut was Jaap Smeeing weer dreigend en in de 61e minuut werd het 1-2. Een vrije trap werd over de Hoofddorp-verdediging gespeeld waar Achmed Baghouz het overzicht behield. Bij de tweede paal kon Vincent de Groot afronden. Rechterverdediger Danny Frans dwong Donovan Partosoebroto tot een fraaie redding met een hard schot, Jaap Smeeing bood Jermain Gotschin een goede schietkans. De cadeautjes waar Adrie Tap op doelde waren twee indirecte vrije trappen net binnen het strafschopgebied van Pancratius. Hoofddorp haalde daar niet het gewenste voordeel uit. Robert van der Starre was dicht bij de 2-2 met een kopbal, een vrije trap van invaller Mo Emrane werd geblokt. Hoofddorp blijft na de derde nederlaag met 2 punten uit 5 wedstrijden onderin hangen, Pancratius staat in verliespunten tweede.