Claus vier dagen lang decor voor EK darten

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Maar de titelverdediger is niet de enige topper die aan het Europees kampioenschap deelneemt. Wat te denken van spelers als Co Stompé, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Roland Scholten.

HOOFDDORP - Claus Event Center bij het Haarlemmermeerse Bos staat de komende dagen compleet in het teken van het EK darten. Phil Taylor gaat vanaf donderdag 29 oktober zijn titel verdedigen. In zijn openingswedstrijd mag hij uitkomen tegen de Nederlander Toon Greebe.

Vier dagen lang strijden deze Nederlandse topdarters om de eer, de ‘beker met de grote oren’ en een prijzengeld van maar liefst 200.000 pond.

De eerste dag komen Taylor en Greebe dus tegen elkaar uit. Co Stompe dart diezelfde avond tegen Gary Anderson. Jelle Klaasen probeert een ronde verder te komen via Wayne Jones. Roland Scholten moet darten tegen Mensur Suljovic.

Raymond van Barneveld, hij staat op dit moment tweede op de wereldranglijst, komt uit tegen Dennis Priestley.

Andere deelnemende Nederlanders zijn Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Remco van Eijden. Zij komen uit in de Nederlandse klasse.

De wedstrijden op de eerste wedstrijddag donderdag 29 oktober beginnen om 19 uur.

De wedstrijden op vrijdag 30 oktober beginnen om 13 uur.

Indien de Nederlandse toppers hun eerste wedstrijd hebben gewonnen komt Scholten uit tegen de winnaar van Part/Lloyd, Klaasen dart dan tegen de winnaar van Jenkins/Caven, Stompé zal verder moeten tegen de winnaar van Baxter/Smith.

Vanaf 19 uur mag, na winst op donderdag, Barneveld proberen te winnen van de winnaar van de wedstrijd Painter/Walsh. Gerwen van er Voort komt uit tegen de winnaar van Lewis/Beaton. Greebe speelt dan tegen de winnaar van Newton/Thornton. Van Eijden komt uit tegen de winnaar van Wade/Tabern.

De finale staat gepland voor zondag, vanaf 19 uur.

Phil Taylor met de beker na het winnen van de EK 2008 titel.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie