SCW start zwak tegen HBC

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

RIJSENHOUT - “In de rust heb ik tegen mijn team gezegd dat ze vooral met plezier moesten spelen,” vertelde Hans Verhoogt na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen HBC. “We zaten in een lastige fase na drie nederlagen op een rij. Wel tegen sterke tegenstanders maar er ging toch ook een aantal zaken niet goed.”

“Eerst heb ik per linie laten trainen en donderdag heb ik alle verbeterpunten die er naar voren waren gekomen in de training meegenomen. Dat ging heel goed. Ik zit bovenop de groep, misschien soms wel eens iets te dicht erop. Sommige jongens kunnen daar wat minder goed mee uit de voeten. Daarom heb ik in de rust ook de nadruk gelegd op het plezier.” Het sorteerde effect, want in de tweede helft liep SCW binnen vijf minuten van 1-0 naar 3-0 door doelpunten van Vincent Ammerlaan en Robert Jan Starink. Tussendoor raakte Jeroen Alderden ook nog de paal. Het begin van de eerste helft had er heel anders uitgezien.

Vooral in de eerste acht minuten verdiende Jeroen Pathuis zijn verkiezing tot man van de wedstrijd door een aantal uitstekende en zeer belangrijke reddingen. De routiniers van HBC sneden als een heet mes door de boter van de SCW defensie en alleen Jeroen Pathuis liet zich niet verschalken. Na tien minuten was de eerste kans voor SCW meteen raak: Job Keizer speelde goed diep op Vincent Ammerlaan. De topscorer van SCW draaide goed weg bij zijn verdediger en had een vrij veld voor zich: 1-0.

In de elfde minuut was Ammerlaan dicht bij 2-0 met een kopbal, in de 13e, 16e en 23e minuut moest Jeroen Pathuis weer vol aan de bak. Vanaf de 27e minuut werd het ‘oude’ HBC minder gevaarlijk en in de slotfase van de eerste helft was Vincent Ammerlaan twee keer opnieuw dicht bij de 2-0. De 1-0 ruststand deed geen recht aan het aantal kansen dat beide ploegen hadden gecreëerd. Na de al beschreven eerste stormloop van SCW in de tweede helft, zakte het spel van de thuisploeg weer weg. “Het was een wedstrijd met veel verschillende gezichten,” vond Hans Verhoogt dan ook. Maar zo gevaarlijk als voor rust werden de gasten niet meer, zodat de 3-0 tussenstand voor SCW alle aanleiding gaf om de score in alle rust proberen uit te bouwen. Dat gebeurde te vaak te onzorgvuldig. In de 79e minuut was er wel weer een goede aanval. Robert Jan Starink vond met een verre crossbal Marc van Straalen die op zijn beurt Jeroen Alderden prima bediende met een voorzet: 4-0. Zo won SCW uiteindelijk ruim en toch verdiend van HBC.