Politiek café over toekomst

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hoe ziet Haarlemmermeer er in 2030 uit? Die vraag staat maandag 16 november centraal tijdens een politiek café van de gemeenteraad in het Polderhuis te Hoofddorp. De bijeenkomst start om 20 uur.

In het politiek café praten inwoners en raad over de ruimtelijke ontwikkelingen in de polder. De deelnemers aan de discussie mogen hun ideale plaatje van de polder over twintig jaar tonen.

Tijdens het politiek café vertelt wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening over de Structuurvisie 2030, waarin een toekomstbeeld van de gemeente wordt geschetst, en over de ontwikkeling van drie grote projecten die Haarlemmermeer voorgoed zullen veranderen: het Park21, de ontwikkeling van de Westflank en de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp.

Klaas Wolzak, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad in Almere, vertelt aansluitend hoe de raad in Almere haar Structuurvisie samen met de inwoners van die gemeente heeft ontwikkeld. In het tweede deel van de avond komen stellingen over de toekomst van Haarlemmermeer aan de orde. De eerste stelling die wordt besproken is: Haarlemmermeer en het Rijk moeten fors investeren in het Huis van de Sport en andere faciliteiten om de Olympische Spelen in Amsterdam te steunen. Via de website van de gemeenteraad www.haarlemmermeer.nl/gemeenteraad kunnen belangstellenden zelf stellingen toevoegen om over te debatteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie