Eigenaren op zoek naar oud-bezoekers Beurszicht, Barrage en Boobies bar

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het moet volgens de initiatiefnemers een middag en avond worden vol oude bekenden die Hoofddorp nog kennen ‘van vroeger’. “Zo is het idee ook ontstaan”, laat de huidige eigenaresse van het bruin café, Anita van der Zwaard, weten. “Een groot deel van onze klanten komt hier al jaren en je weet hoe dat gaat. Zittend aan de bar gaat het dan regelmatig over die goede oude tijd, of je die en die nog kent, wat er allemaal veranderd is in Hoofddorp. Dat bracht mij op het idee die mensen van vroeger bij elkaar te brengen. Een reünie dus. Ik heb meteen Riet van Hoek (haar naam werd al snel verbasterd tot Riet Hoek) gebeld en gevraagd wat zij van het idee vond. Die vond het fantastisch en noemde ook de naam van Michel Onclin. Zo is het gekomen.”

‘Nog een keer aan de bar praten over vroeger’ HOOFDDORP - Het begon eigenlijk met verhalen aan de bar over vroeger. Maar inmiddels is het meer dan dat. Want Anita van der Zwaard, Michel Onclin en Riet (van) Hoek organiseren voor zaterdag 19 december een heuse reünie voor oud-bezoekers van het café aan de Hoofdweg 692, recht tegenover De Beurs. Ook wel bekend als Beurszicht, De Barrage, Boobies Bar en nu De Zaak.

Met z’n drieën zijn ze goed voor zo’n vijftig jaar kroeggeschiedenis. Riet (van) Hoek was eigenaresse van Beurszicht van 1958 tot 1984. Michel Onclin startte in 1986 in de zaak die hij tijdelijk de naam De Barrage gaf. Hij verbouwde het café en maakte er een grand café van. Hij trad er ook zelf op. Anita van der Zwaard nam de zaak over in 1992 en haalde al snel de oude naam terug, inclusief de ‘oude’ inrichting en sfeer van het bruin café. Via Boobies Bar (de vrouwelijke bediening schonk zoete drankjes vanuit een heupgordel in het glas) heet het café aan de Hoofdweg, na een korte verbouwing begin dit jaar, De Zaak. “Ik zei thuis altijd ‘ik ga naar de zaak’ als ik hier naar toe ging. Vandaar.”

Anita van der Zwaard verwacht een hoge opkomst. Daarom is besloten de reünie in twee delen te knippen. De generatie Riet Hoek is welkom vanaf 17 uur, de gasten uit de tijd van Onclin en Van der Zwaard vanaf 21 uur. Voor iedereen geldt dat vooraf aanmelden wenselijk is via reuniebeurszicht@live.nl.

De reünie bijwonen is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie