Leerlingen Bikube aan de slag in Robin Hoodbos

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De leerlingen van basisschool de Bikube zijn vorige week flink aan het werk gegaan in hun eigen Robin Hoodbos, direct naast het schoolcomplex bij winkelcentrum Skagerhof. Dit groengebied kan, mede dankzij een prijs van 5.000 euro uit het Wmo innovatiefonds, omgebouwd worden tot volwaardig natuurspeelbos.

In 2009 heeft de gemeente de ondergroei al kindvriendelijk gemaakt, zodat er volop gespeeld kan worden en zijn er boomstammen geplaatst om kinderen uit te dagen om te spelen. Dit voorjaar zijn er vijftien nestkasten gebouwd en geplaatst door de kinderen van de Bikube in samenwerking met de jeugdclub van De Heimanshof. Er komen nog 30.000 bollen, 600 vaste planten en 2 miljoen zaden van bosplanten.

Vorige week zijn de kinderen, van de kleuters t/m groep 8 aan het werk gegaan. Ondanks de regen werd er van 8.30 tot 15.30 uur opgeruimd. In totaal zijn er vijftien soorten stinzenbollen geplant, die afwisselend van eind december t/m mei bloeien en daarnaast zijn er vaste planten uitgezet en zaden uitgezaaid, die de bloei ook in juli, augustus en september voortzetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie