Ondernemers gezocht voor buurtsportverenigingen

7 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Sportservice is specifiek op zoek naar ondernemers die zich maatschappelijk betrokken voelen en die er voor willen zorgen dat een wijk leeft. Een wijk derhalve waar kinderen op pleintjes aan het sporten zijn, jongeren niet hangen maar samen voetballen of streetdancen. Een wijk waar ouderen met elkaar jeu de boules spelen in plaats van alleen thuis te zitten en een wijk waar mensen van verschillende etnische achtergronden met elkaar sportactiviteiten organiseren. De ondernemers gaan in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer een buurtsportvereniging wil oprichten en worden spil van een bewegende en swingende sportieve wijk.

Sportservice streeft naar ‘meer leven in de wijk’ HOOFDDORP - Sportservice Haarlemmermeer heeft vergaande plannen voor het opstarten van een Buurtsportvereniging in de Hoofddorpse wijken Graan voor Visch en Overbos. Voor een definitieve start roept Sportservice nu de hulp in van Ondernemend Hoofddorp.

De ondernemers gaan tevens bruggen bouwen tussen bewoners, omliggende sportverenigingen, scholen en andere sportieve partijen. Van de bestuursleden worden zaken verwacht als minimaal een half jaar inzet op vrijwillige basis; minimaal 1 à 2 keer in de maand overleg met Sportservice Haarlemmermeer en bestuurlijke kwaliteiten. Het is de bedoeling dat de buurtsportvereniging na een opstartfase zelfstandig verder gaat. De bewoners worden uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten en het onderhouden van de relaties met betrokken partijen sport, onderwijs en welzijn. Voor meer informatie en/of aanmelden: Goitzen Wobbes van Sportservice Haarlemmermeer, te bereiken via gwobbes@sportservicenh.nl of (023) 557 59 37.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie