de jongeren zelf in gesprek’

7 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Het lijkt niet veel, die 18 uur. Zeker als je dat vergelijkt met een reguliere baan van 36 of 40 uur in de week. Maar toch zijn Pepijn Pronk en Tony Ooms (de nieuwe en de gaande voorzitter van het JOP) ervan overtuigd dat er een belangrijke stap voorwaarts is gezet. “Het is in ieder geval beter dan geen jongerenwerker”, stelt Pepijn Pronk gedecideerd vast. “En vergeet niet dat je in 18 uur heel veel kan doen.”

Rob Ruarus nieuwe jongerenwerker PKN HOOFDDORP - De Protestantse Gemeente in Hoofddorp heeft een nieuwe jongerenwerker. Maandag 4 januari werden de noodzakelijke handtekeningen gezet onder de overeenkomst die Rob Ruarus voor 18 uur per week aan de kerkgemeente verbindt.

Rob Ruarus, bijna 50 en woonachtig in Woerden, kan het daar wel mee eens zijn. “Er ligt heel wat werk op me te wachten en ik ga daar graag mee aan de gang. Maar voordat ik ook maar één ferme uitspraak doe, ga ik eerst met de jongeren zelf in gesprek. Wat willen zij met hun geloof en de kerk? Wat verwachten zij van de kerk? Zijn er nog wel verwachtingen? Pas als dat beeld duidelijk is, kom ik met mijn ideeën en voorstellen naar buiten. En geen zorgen – die zijn er genoeg.”

Om in contact te komen met de jongeren (zijn doelgroep is tussen de 12 en 26 jaar) gaat hij elke dinsdagmiddag van 15.30 tot 17 uur spreekuur houden in Het Brandpunt naast de Hoofdvaartkerk, is hij bereikbaar via de mail (jongerenwerker@jophoofddorp.nl) en gaat hij bij jongeren op bezoek. De informatie die hij daar krijgt vormt de basis voor een beleidsplan over het jongerenwerk in de kerkelijke gemeente. “Op dit moment gebeurt er al veel. Alleen – de nodige verbanden ontbreken nog wel eens. Door een goede inventarisatie te maken en activiteiten en groepen met elkaar te verbinden, moet er een stevig fundament ontstaan voor het kerkelijk jongerenwerk. Daar kunnen we de komende jaren dan op verder bouwen.” Bij de klus krijgt hij informatie en advies van onder andere het JOP (Jongeren Organisatie Protestantse kerk Nederland) en dominee Joke Stomphorst.

Pepijn Pronk en Tony Ooms zien het wel zitten met Rob Ruarus. “Hij is enthousiast en spreekt de taal van de jongeren. En hij heeft als straathoekwerker de nodige ervaring met jongeren. We gaan graag samen aan het werk.” Rob Ruarus komt in dienst van JOP Nederland, de jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en werkt op detacheringsbasis in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie