Zoektocht naar Zingeving

7 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Vanaf januari 2010 gaat de Alpha-cursus weer van start op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. In een tiental avonden en een weekend kunnen deelnemers samen met anderen in gesprek gaan over geloofsvragen. Wanneer men zich afvraagt waar je het allemaal voor doet, wat je leven en het christendom met elkaar te maken hebben, en wat het christelijke geloof eigenlijk allemaal voorstelt: dan is een Alpha-cursus een optie.

De Alpha cursus is enkele jaren geleden opgezet om mensen op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de basisgedachte van het christendom. Daarom begint elke cursusavond met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een bespreking van diverse thema’s. Te denken valt aan vragen als “wie is Jezus”, “waarom zou ik bidden” en “hoe moet ik de Bijbel lezen”. Maar ook andere zingevingsvragen waar mensen van nu zich mee bezighouden komen aan bod.

Diverse kerken bieden de Alpha- cursus op verschillende locaties aan. De Witte Kerk in combinatie met CrossPoint bijt het spits af. Zij beginnen de cursus met een informatieavond op 11 januari, vanaf 19.30 uur in Het Trefpunt (Hoofdweg 1318) in Nieuw-Vennep. Op 28 januari vindt vervolgens de informatieavond van De Graankorrel (Liesbos 28) in Hoofddorp plaats. Vanaf 1 februari start de cursus bij de Meerkerk (Bennebroekerweg 515 in Hoofddorp). Zie tevens www.alpha-cursus.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie