Eind aan succesvolle serie Jaarboeken Badhoevedorp

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Er komen geen nieuwe Jaarboeken Badhoevedorp meer. Dat heeft initiatiefnemer Jerry Helmers onlangs besloten.

Bij de inventarisering van de uitgave over 2009, het moest het zesde Jaarboek op rij worden, moest Helmers constateren dat hij onvoldoende nieuws had om een boek uit te geven dat het Badhoevedorpse nieuwsjaar goed weergaf. En een boek uitgeven met twijfels over de inhoudelijke kwaliteit ligt nu eenmaal niet in zijn aard. “Je doet het goed, of je doet het niet. Voor mij is er geen tussenweg”, zegt Helmers desgevraagd. “Mijn bedrijf Crown Media, uitgever van onder andere het jaarboek, maakt al drie jaar een ongekende groeispurt door. Afgelopen jaar ben ik bijna negentig dagen voor mijn bedrijf in het buitenland geweest waardoor ik niet met mijn neus op de nieuwtjes in Badhoevedorp kon zitten.”

Helmers bekent dat het een moeilijk besluit is geweest. “Ik heb er een week lang flink over zitten dubben, maar ik blijf achter de overtuiging staan dat ik niet een minder kwalitatief boek op de markt wil brengen. Vijf jaarboeken is een mooie reeks. Duizenden Badhoevedorpers hebben één of meerdere boeken in de kast staan. En bovendien is de periode 2004-2008 toch heel erg belangrijk geweest voor de toekomst van het dorp. Dat stukje geschiedenis is in ieder geval goed vastgelegd. Met dank ook aan de Hoofddorpse Courant voor de fijne samenwerking gedurende al die jaren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie