Tessa presenteert nieuwe cd-single tijdens gratis concert

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Ze heeft er helemaal zin in, de 18-jarige Tessa uit Abbenes. En terecht. Want vrijdag 5 februari is zij dé hoofdgast in discotheek Challenge 2.0. Tijdens het muzikale feest presenteert zij haar nieuwe cd-single met daarop onder andere het nummer Lipstick. Een nummer dat zij zelf heeft vormgegeven, opgenomen in Oslo, en dat helemaal háár lied is geworden. “Het was al een prachtig nummer. Maar ik wilde het nog beter hebben. Dat is gelukt. Wacht maar af op vrijdag.”

Gezamenlijke actie gemeente, Challenge 2.0 en Hoofddorpse Courant HOOFDDORP - ‘I put my trust in you’ en L.O.V.E. waren al een succes. Op 5 februari komt daar een veelbelovende cd-single bij. Want dan presenteert niemand minder dan ‘onze eigen’ Tessa haar nieuwste aanwinst met daarop het nummer ‘Lipstick’. Zij doet dat tijdens een releaseparty in discotheek Challenge 2.0. Speciale gasten zijn Fouradi en Rev and Ross. Dankzij de gemeente, Challenge 2.0 en de Hoofddorpse Courant is de party, die duurt van 17 tot 19 uur, geheel gratis.

Ze zegt het vol vertrouwen en terecht. Want na de finale van So You Wannabe A Popstar bouwt de inwoonster van Abbenes stap voor stap aan een succesvolle muzikale carrière. Een volgende stap is zelfs al in voorbereiding: een geheel nieuw album. Zelf hoopt ze deze nog in 2010 op de markt te brengen. “We zijn al op de helft, dus dat moet lukken.”

Maar eerst staat er dus nog de releaseparty voor de deur. Daar zingt Tessa niet alleen haar nieuwste nummer, ze wil daar ook nog eens een eerste exemplaar van haar cd-single officieel overhandigen aan burgemeester Theo Weterings. Dat wordt dan de volgende officiële ontmoeting tussen de burgemeester en ‘zijn’ bekende inwoonster. Beiden waren namelijk aanwezig in het Hongaarse Hódmezövásárhely toen daar het 20-jarig bestaan werd gevierd van de stedenband tussen beide gemeenten. Tessa trad daar drie keer op. In de kerk (met een indrukwekkende vertolking van het Avé Maria), in de raadszaal (zij zong daar het Wilhelmus) en tijdens een bijzonder drukbezocht openluchtconcert.

“Nu bijna drie jaar geleden hoopte ik dit allemaal te mogen meemaken. Optredens in Nederland, optredens in het buitenland, reizen, zingen. Die droom van toen is waarheid geworden. Ik geniet daar echt elke dag van, ook al is het hard werken. Mensen die niet in deze muziekwereld actief zijn, onderschatten dat nog wel eens.”

“Talent is heel belangrijk. Geluk speelt een rol. Maar je moet er ook hard voor blijven werken. Elke dag oefenen. Aan je voeding denken. Op tijd je rust nemen. Contact houden met je fans. Je stem sparen. En ga zo maar door. Je bent er echt elke dag mee bezig.”

Tessa, met haar klassieke achtergrond, moet bij dit alles ook keuzes maken. Klassiek, musical of pop. Voorlopig lijkt de keus gemaakt. Vrijdag 5 februari is dat te horen in Challenge 2.0 waar de single te koop zal zijn (met het nummer Lipstick, het volledig door haar zelf geschreven This Is It en een filmpje backstage bij de opname) en Tessa signeert. De downloadversie is vanaf 5 februari beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie