Rode Kruis H’meer wacht in spanning af

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Ze willen niets liever dan binnen het Rode Kruis blijven, maar wel op basis van de oude structuur. In spanning wachten de rebellerende afdelingen de uitspraak van de geschillencommissie af. De datum is onbekend.

De afdelingen Haarlemmermeer, Haarlem en Zandvoort hebben zich verzet tegen het opheffen van alle plaatselijke afdelingen en de vorming van één grote landelijke vereniging. Zij willen juridisch hun eigen afdeling en verantwoordelijkheid houden. Door deze opstelling zouden ze per 1 januari 2010 buiten de organisatie vallen.

Angst voor grote inkomstenderving en de zekerheid dat grootschaligheid demotiverend werkt op de vrijwilligers en leidt tot een uittocht zijn slechts enkele punten waarom de drie fel tegen de fusie zijn. Na de uitspraak in kort geding waarbij de rechter heeft bepaald dat Het Nederlandse Rode Kruis het lidmaatschap van de drie afdelingen mag opzeggen, zijn de besturen in beroep gegaan bij de geschillencommissie van het Rode Kruis. De zitting is morgen.

“Net als het bestuur hebben veel leden moeite met de huidige gang van zaken”, weet secretaris Ton Overgaag. “Wie daarom liever de jaarlijkse contributie wil bestemmen voor de eigen afdeling kan dit storten op rekening P415266. Het werk waar we als Rode Kruis voor staan gaat gewoon door.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie