Kagia kan het even niet meer

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

LISSERBROEK - “Ik heb met opzet niet gewisseld in de rust”, legde Jimmy Simons uit. “We hebben vorige week tegen Roodenburg toch een gevoelige tik opgelopen. Het vertrouwen was verre van optimaal. Als ik dan in de rust ook al ga wisselen dan loop ik het risico dat het nog aanwezige vertrouwen verder verdwijnt. Alphia heeft door het hele team ervaring rondlopen, Kagia niet. En de ervaring die we hebben, is stille ervaring. Die jongens laten zich niet horen.”

Na een stroeve competitiestart zette Kagia een serie overwinningen neer. Rond de winterstop was Kagia door het geringe aantal verliespunten zelfs virtueel koploper. Maar na de winterstop werd een aantal wedstrijden en daarmee het gewonnen terrein op de ranglijst verloren. Het is een enorm spannende competitie in de derde klasse A waarin de verschillen klein zijn. Winnen van Alphia zou Kagia kansrijk houden in de derde periode en misschien zelfs voor het eindklassement. Na de kansloze nederlaag bij Roodenburg zou de jonge ploeg van Jimmy Simons zich moeten herstellen tegen het stugge Alphia. Uit werd het 1-0 voor Alphia omdat Kagia niet één van de vele kansen wist te verzilveren. De start van de return was voortvarend: in de tweede minuut was Sander van der Burg na een vrije trap van Ameral Rijgersberg al dicht bij de openingstreffer. Rutger Goudriaan kreeg een schietkans maar hij werd voldoende gehinderd. Na een kwartier spelen stond alsnog de 1-0 op het scorebord. Een vrije trap van Kevin van Dijk werd door Rutger Goudriaan doeltreffend met het hoofd verlengd. Kagia bepaalde het spel en Alphia creëerde helemaal niets. Sander van der Niet hoefde alleen terugspeelballen en een enkele dieptepass te verwerken. Na ongeveer een halfuur spelen merkte Jimmy Simons op de bank op dat de 1-0 toch een nerveuze stand bleef. Dat werd in de 33e minuut onderstreept toen een afvallende bal door de aanvoerder van Alphia heel attent in een keer over de ver voor zijn doel meespelende Sander van der Niet werd geplaatst: 1-1. Nul kansen voor Alphia, wel een score. Vijf minuten later sloeg Sander van der Niet een hoekschop in een mêlee van spelers tegen een rug aan, waarna de bal in het doel verdween. Nul kansen voor Alphia, wel een 1-2 voorsprong. Dat is dodelijk voor een ploeg die toch al niet bol staat van het zelfvertrouwen. In de 47e minuut stuurde Ameral Rijgersberg Ruud Heuseveldt kansrijk weg, maar Heuseveldt liet de bal te ver van zijn voet springen. In de 56e minuut stond de aanvoerder van Alphia moederziel alleen bij de tweede paal om de 1-3 aan te tekenen. Eén kans en meteen de marge op twee. Jimmy Simons reageerde met een dubbele wissel. Guillaume Thissen en Ameral Rijgersberg eruit, Kevin Robelus en Arjan van der Lans erin. Na een goede voorzet van Ruud Heuseveldt in de 60e minuut was er niemand van Kagia voor de goal, zes minuten later counterde Alphia naar 1-4, al ging daar volgens trouwe Kagia-volgers een stevige overtreding op Kevin van Dijk aan vooraf. Kagia creëerde nog wel mogelijkheden voor Arjan van der Lans, Sander van der Burg, Kevin Robelus en Dominique van der Burg, maar de grootste kans was voor Alphia. De 1-5 bleef Kagia echter bespaard. “Een lekkere voorbereiding op Oegstgeest”, sloot Jimmy Simons cynisch af.