Indrukwekkende film

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘A Single Man’ is de verfilming van een roman van Christopher Isherwood en is het regiedebuut van mode icoon Tom Ford. Een romantisch verhaal over liefde, eenzaamheid en het belang van de kleine momenten in het leven. ‘A single man’ betekent in eerste instantie ‘de alleenstaande man’, maar het had in het begin van de jaren zestig ook een andere verborgen betekenis, namelijk ‘homoseksuele man’.

Colin Firth won voor zijn rol in deze film zowel een BAFTA (British Film Award) voor beste acteur als een award voor beste acteur op het Filmfestival in Venetië in 2009. ‘A Single Man’ is op vrijdag 21 mei om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

In het Los Angeles van 1962 heeft George, een Britse professor van 52 jaar, moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner. George leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst. Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley probeert hij zich staande te houden. De 48-jarige Charley heeft echter haar eigen problemen met de toekomst en het verval van haar schoonheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie