Geen titel na nederlaag Pancratius

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Pancratius opende met een speldenprikje van Noreddin El Bakkali, Randy Sanches pakte na zeven minuten een klutsballetje van Zeeburgia. Na ruim een kwartier spelen soleerde de linkerspits van Zeeburgia vanaf rechts door de verdediging van Pancratius. Binnen de zestien zette Noreddin El Bakkali een tackle in, waarbij hij zijn tegenstander ten val bracht. Geel voor El Bakkali en een strafschop voor Zeeburgia. Randy Sanches ging naar de goede hoek maar was toch kansloos: 0-1.

BADHOEVEDORP - Met een voorsprong van twee punten op VVIJ, de enig overgebleven concurrent voor het kampioenschap, begon Pancratius aan de laatste thuiswedstrijd tegen Zeeburgia. De heenwedstrijd eindigde zaterdag 3 april in 1-1. Zeeburgia ging toen vlak voor tijd over de rooie en moest dat bekopen met een punt in mindering. Toch zou Zeeburgia door te winnen bij Pancratius misschien nog aanspraak kunnen maken op de derde plaats, goed voor rechtstreekse promotie.

Voor rust was Zeeburgia sterker. De gasten waren net even feller, zaten er net iets dichter bovenop en wonnen zo de meeste duels. Toch kreeg Pancratius een aantal vrije trappen te nemen op de helft van Zeeburgia. Danny van Ingen draaide de bal een aantal maal goed bij de tweede paal maar Pancratius wist niet voor gevaar te zorgen.

En er was die opzettelijke handsbal in de 35e minuut. Net buiten het strafschopgebied werd de bal met de hand meegenomen om een doelkans voor Pancratius te voorkomen. De scheidsrechter volstond met een gele kaart en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De inzet van Danny van Ingen miste voldoende venijn om het de doelman van Zeeburgia lastig te maken.

In de rust bleek VVIJ een 0-2 voorsprong te hebben genomen bij DCG en HFC stond thuis op achterstand tegen Houten. Koren op de molen van Zeeburgia, meer druk op Pancratius. Na rust creëerde de thuisploeg meer mogelijkheden. De eerste echt goede kans was in de 50e minuut voor Remco van Boxtel: de bal ging over. In de 53e minuut probeerde Jaap Smeeing het van grote afstand, de bal kwam tegen de lat en in de rebound werd Samir Hammouti net voldoende gehinderd. Randy Sanches coachte zijn ploeg hartstochtelijk: “Voetballen! Niet teveel die lange bal! Dek nou door!”

In de 65e minuut legde Pancratius een vloeiende aanval op de mat, het schot van Danny van Ingen in het zijnet was niet de gewenste beloning. In de 69e minuut kon Randy Sanches een inzet van de opnieuw sterk solerende linkerspits van Zeeburgia met moeite keren, de centrumspits van Zeeburgia kreeg een niet te missen kans voor open doel maar Pancratius ontsnapte doordat de rebound tegen de lat werd geschoten.

Ton Pronk wisselde Remco van Boxtel voor Orson Trustful en gaf een aantal omzettingen aan in het veld. Pancratius moest op zoek naar de gelijkmaker. Bij winst van VVIJ zou een gelijkspel in ieder geval een beslissingswedstrijd om het kampioenschap opleveren.

Vincent de Groot raakte in de 72e minuut de bovenkant van de lat. In de 77e minuut moest Zeeburgia met tien man verder na een domme tweede gele kaart voor de linkerspits. Jaap Smeeing schoot een goede mogelijkheid net naast en in de 82e minuut was er een appél van Pancratius voor een strafschop na een overtreding op Sylvan Martha.

Meer dan een corner kreeg de thuisploeg niet en meer kansen werden niet meer afgedwongen tegen een compact en goed spelend Zeeburgia dat ondanks de 0-1 overwinning bij Pancratius genoegen moest nemen met de vierde plaats.