Mannen houden woord en pakken de hoofdprijzen

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De mannen hebben woord gehouden. Na de smadelijke nederlaag vorig jaar toen de hoofdprijzen naar de vrouwen gingen, zwoeren ze sportieve wraak. En dat is gebeurd. Nu mochten uitsluitend mannen zich de beste spelers van de klaverjasclub van DSOV noemen.

In de zware competitie hield Ad Plokker uiteindelijk het hoofd het koelst waardoor hij afgelopen vrijdag de felbegeerde wisselbeker in ontvangst kon nemen. Peter Roubos werd tweede, Edy van der Akker pakte het brons. En dat terwijl Roubos winnaar werd van het eerste deel van de competitie en Van der Akker het tweede part op zijn naam schreef.

Voor Ad Plokker die inmiddels zeven jaar lid is van de kaartclub kwam het kampioenschap als een verrassing. “Ik wist dat ik bij de eerste vijf zat, maar hier had ik niet opgerekend”, bekende hij met de grote beker in zijn kaartgrage handen. “Reken maar dat ik de titel uit alle macht zal verdedigen. Zeker Fred Boon kan de hele zomer gaan oefenen. Da’s geen overdaad.”

Op het einde van de feestelijke avond ontving DSOV-voorzitter Gert-Jan van Santen uit handen van competitieleider Frans van Eerden tien ballen voor de jeugd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie