Boekwinkel ’t Kruispunt nodigt uit voor Bijbelprentendag

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

‘Het gaat in beide gevallen op een zogenaamde prentenbijbel’, vertelt Ria Stolk, coördinator van ’t Kruispunt. ‘We vieren dit jaar het feit dat het 150 jaar geleden is dat de H. Joannes de Doperkerk werd ingewijd. In het kader van de daaraan gekoppelde festiviteiten leek een Bijbelprentendag een leuk idee. Op 29 mei bieden we een totaalprogramma, dat – afhankelijk van de individuele belangstelling – ook gesplitst kan worden gevolgd. ’s Morgens bekijken we een unieke historische bijbel uit 1715, met illustraties van Romeijn de Hooghe. Om 11.00 uur ontvangen we mevrouw dr. J. Spaans – zij is een expert op het gebied van zijn tekenwerk – en zij zal ongetwijfeld veel interessants te vertellen hebben. Wie wil komen luisteren is welkom vanaf 10.30 uur. Vanzelfsprekend staat de koffie klaar. Vanaf 13.30 uur maken we plaats voor een meer eigentijdse editie. Marijke ten Cate, illustrator van een prentenbijbel uit onze tijd, vertelt over de achtergronden van haar werk. Haar bezoek aan onze winkel is zeker ook leuk voor kinderen, want vanaf 14.30 uur kan iedereen een kijkje komen nemen en zien hoe zij aan het werk is. Kinderen mogen daarbij zelf tekenen, maar ook opdrachten geven. En er zijn een aantal originele tekeningen die zij voor de nieuwe bijbel heeft gemaakt, te bewonderen. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid kennis te maken met onze winkel. Wij noemen ’t Kruispunt graag ‘Winkel - voor- het- andere boek’. Ons assortiment is zeer divers en zal velen aanspreken.’

Hoofddorp - Een bijbel uit de 18e eeuw en eentje uit de 21ste: hoe groot kunnen de verschillen zijn? Het team van boekwinkel ’t Kruispunt nodigt iedereen die daarin geïnteresseerd is graag uit om dat eens te komen bekijken. Wanneer? Zaterdag 29 mei aanstaande. Waar? In de winkel, te vinden op het terrein van de H. Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg.

Wie op 29 mei een of beide lezingen wil bij wonen, wordt verzocht dit van te voren even te melden: boekwinkel ’t Kruispunt, tel. 023-5617392, e-mail: hetkruispunt@zonnet.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie