Willeke Alberti laat ouderen genieten van ‘oude’ muziek

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het was vorige week opnieuw groot feest voor de bewoners van Meerstede. Want nadat enkele maanden geleden de burgemeester al de officiële opening verrichtte van het feestjaar, mochten de bewoners nu genieten van een feestelijke lunch in hotel restaurant De Beurs. En daar bleef het niet bij. De bewoners werden ook nog eens aangenaam verrast met een optreden van Willeke Alberti. Met dank aan onder andere de opbrengst van een Netwerk Music Party (15.000 euro), de inzet van de Rotary Club Haarlemmermeer en financiële steun van de KLM en de Rabobank Schiphol. Die laatste maakte het mede mogelijk dat aan het eind van de middag officieel een nieuwe rolstoeltransportfiets overhandigd kan worden.

Nieuwe rolstoeltransportfiets voor jubilerend Meerstede

Maar voordat die overhandiging kon plaatsvinden, was het vooral tijd voor muziek. Niemand minder dan Willeke Alberti was daarvoor met haar band naar De Beurs gekomen. Samen met de ongeveer honderd bewoners van de jarige Meerstede (viert dit jaar het 50-jarig bestaan) werden tal van bekende liedjes gezongen. Het optreden duurt een heel uur en aan alles was te merken dat niet alleen de bewoners maar ook Willeke Alberti zelf er van genoot.

Dan is het tijd voor de lunch. Greetje den Oude speelt tussendoor oud-Hollandse liedjes op haar accordeon. Tot slot is er dan hét grote moment: directeur van de Rabo bank Schiphol, de heer Rolloos overhandigt officieel de rolstoeltransportfiets. De komst van de speciale rolstoelfiets werd overigens mogelijk via een aanvraag bij het Coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol. Met de rolstoelfiets kan een oudere bewoner, samen met een begeleider, een fietstocht maken door de natuur of langs bekende plekken in Haarlemmermeer. De rolstoelfiets voldoet aan alle veiligheidseisen, is makkelijk te bedienen en omdat de fiets voorzien is van een elektromotor hoeven tegenwind of een bruggetje geen probleem te zijn.

De tweede wens van de bewoners, een aangepaste tuin, kan nog niet gehonoreerd worden. Het daarvoor noodzakelijke geldbedrag is nog niet rond.

Meer informatie over (het indienen van een aanvraag voor) het Coöperatiefonds is te vinden via www.regioschiphol.rabobank.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie