Tsjechen op bezoek bij Protestantse gemeente

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Dertien leden van de Evangelisch kerk der Boheemse broeders uit Mlada Boleslav in Tsjechië brengen van donderdag 3 tot en met zondag 6 juni een bezoek aan de Protestantse kerkgemeente Hoofddorp. Het bezoek vindt plaats in het kader van het kerkelijk contact dat al vanaf december 1990 bestaat tussen de twee kerkgemeenschappen. Jaarlijks is er een ontmoeting, hetzij in Mlada Boleslav, hetzij in Hoofddorp. Tijdens de ontmoetingen komen steeds andere geloofsonderwerpen aan de orde, in combinatie met een ontspannen programma. Dit jaar staat de ontmoeting in het teken van het thema Vrijheid.

De gasten arriveren donderdagavond 3 juni rond de klok van 18 uur bij de Marktpleinkerk aan de Hoofdweg. Na de maaltijd gaan ze naar de gastgezinnen.

Op vrijdagochtend wordt het thema Vrijheid vanaf 10 uur uitgewerkt in een gesprek in Het Brandpunt (naast de Hoofdvaartkerk) onder leiding van dominee Adri van der Wal en Leendert van Dijk. Na de lunch wordt een bezoek gebracht aan De Aspergehof in Woubrugge voor Boerengolf en gewandeld door het Groene Hart. Voor zaterdag staat een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gepland. Vertrek vanaf Het Brandpunt om 9.30 uur. Bij terugkomst wordt bij Het Brandpunt de barbecue aangestoken. Op zondag zijn de gasten en gastgezinnen aanwezig in de kerkdienst die om 9.30 uur begint in de Marktpleinkerk. Voorganger is dominee Adri van der Wal en ook dominee Vaclav Hurt en de andere Tsjechen hebben hun aandeel in de kerkdienst. Na een gezamenlijke maaltijd in Het Brandpunt gaan de Tsjechen weer huiswaarts. Voor meer informatie en/of aanmelden: Klaas Vink, (023) 563 02 30 of Agaath van Rooijen, (023) 564 17 51. Zie tevens www.tsjechiecomite.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie