Stemming in de raad over afvalplan verloopt chaotisch

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De stemming in de gemeenteraad over het afvalbeleidsplan 2010-2015 is vorige week chaotisch verlopen. Er ontstond verwarring doordat de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA en oppositiepartij Forza! niet lang voor de stemming met een nieuw amendement kwamen.

Het afvalbeleidsplan stamt nog uit de vorige raadsperiode. De toenmalige gemeenteraad kwam niet tot een besluit, omdat de stemmen kort voor de verkiezingen staakten. Daarom moest de nieuwe raad zich opnieuw over het plan buigen. Er was wel een belangrijke verandering: de proef met diftar is van de baan.

De fracties van de HAP en ChristenUnie-SGP kwamen met een amendement om het plan op onderdelen aan te passen. Zij kregen daar vorige week geen steun voor. In plaats daarvan kwamen de genoemde partijen dus ter elfder ure met een eigen amendement. Dit tot ergernis van HAP-fractievoorzitter Steffens, die klaagde dat zij dit voorstel niet met haar fractie had kunnen bespreken.

D66-raadslid Van Belle zorgde voor extra verwarring door een vraag te stellen over het amendement, dat mede door zijn eigen fractie was ingediend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie