Wethouder Van Dijk ziet sprankje hoop op Schiphol

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De regionale economie lijkt langzaam uit een diep dal te klimmen. De eerste voortekenen komen van de luchthaven Schiphol. Dat zei wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken en Schipholzaken vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad over de gevolgen van de financiële crisis.

Van Dijk zei dat hij tijdens een recent werkbezoek aan Schiphol heeft gehoord dat er voor het eerst sinds lange tijd weer meer luchtvracht wordt vervoerd en dat er ook weer meer luchtreizigers zijn geteld. Dat geeft de burger moed, aldus de wethouder.

Aanleiding voor de discussie in de raad was een uitvoerige rapportage over de situatie na de kredietcrisis. Vrijwel alle fracties prezen de analyse van de crisis. Fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks kwam wel met kritiek. Volgens haar staan er in het rapport helemaal geen heldere cijfers over de situatie in Haarlemmermeer. Zij vroeg zich ook af wat er is gebeurd met de plannen voor een speciaal loket voor ZZP’ers, die door de crisis in de problemen zijn gekomen.

Wethouder Van Dijk gaf toe dat de rapportage niet veel concrete cijfers over Haarlemmermeer bevat. Hij beloofde in de volgende monitor met meer gegevens te komen. Van Dijk zegde ook toe dat de gemeente nog sneller haar nota’s gaat betalen. Dat is één van de maatregelen uit het pakket ter bestrijding van de crisis. Op dit moment worden drie van de vier rekeningen binnen een maand betaald. Dat moeten er negen van de tien worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie