‘Vergunningverlening door gemeente kan veel beter’

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Ondanks dat er al veel is bereikt heeft Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omstreken nog een best wensenlijstje. Dat bleek op de jaarvergadering.

In zijn jaarrede liet voorzitter Paul Kok weten dat de vereniging wil dat er voor Boesingheliede geld komt voor het revitaliseren van het bedrijventerrein, het bestemmingsplan wordt aangepast en dat de bouwbeperkingen die onlangs door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn opgelegd, worden opgeheven. Ook moet er een aanvullende subsidie komen voor het parkmanagement op De Weeren. Het bestuur is met het gebiedsmanagement in overleg om het onderhoudsniveau van de openbare wegen en beplanting op De Weeren te verbeteren. Ook wordt binnenkort de verkeerssituatie onder de loep genomen. Vooral het parkeren van trailers en vrachtwagens moet beter worden gereguleerd”, aldus Kok die nog weer eens benadrukte dat ook de ondernemersvereniging lobbyt voor een ondertunneling van de N200 door Halfweg. “De aanhouder wint.”

De vereniging gaat deelnemen aan de gemeentelijke discussiegroep over deregulering. Dit moet leiden tot eenvoudiger regelgeving en verbeterde serviceverlening aan het bedrijfsleven. Kok constateerde dat in Haarlemmermeer vergunningverlening veel beter kan.

In augustus bestaat de vereniging 25 jaar. Met de uitgave van een jubileumboek en een groot feest wordt dit op 25 september gevierd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie