Heldere regels voor honden in Venneperhout

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Om het recreëren voor iedereen aangenaam te maken, is er een zonering gemaakt. Verschillende activiteiten hebben hun eigen plek gekregen in het gebied. Zo kan er rustig gewandeld worden op de wandelpaden en kunnen actieve skaters en fietsers terecht op de bredere paden. Kinderen kunnen ravotten op de speelweides en heuvels en ruiters hebben hun eigen route gekregen. Er is tevens veel ruimte om met de hond te lopen. Recent is bebording geplaatst om dit voor iedereen duidelijk te maken.

NIEUW-VENNEP - Staatsbosbeheer vervangt de vertrouwde groene borden die bezoekers de weg wijzen en informeren door nieuwe borden in de Venneperhout. Met de introductie van de nieuwe borden heeft Staatsbosbeheer de spelregels nog eens onder de loep genomen. Voor de bezoeker is nu in één oogopslag helder wat wel en niet mag in het terrein.

De spelregels voor de baasjes en hun honden zijn overigens tot stand gekomen na overleg tussen Staatsbosbeheer en vertegenwoordigers van de gemeente Haarlemmermeer, belanghebbenden en omwonenden. Gezamenlijk hebben zij een hondenzonering gemaakt. In deze zonering is rekening gehouden met de behoefte van hondenbezitters én die van andere recreanten. Er zijn grote aaneengesloten stukken waar honden los mogen lopen. Op andere plekken moeten de honden aan de lijn en op de speelweides zijn honden niet toegestaan.

Voor meer informatie: Staatsbosbeheer, (023) 524 03 60.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie