Prima start Zwanenburg

9 september 2010 om 00:00 Sport

Zondagvoetbal

ZWANENBURG - Al na vijf minuten spelen kopte Tonny Hendriks de 1-0 in de rechter bovenhoek. Trainer Edwin Eefting pareerde de opmerking dat Zwanenburg een goede start beleefde met de opmerking dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Dat bleek vooral voor rust op de momenten dat Bloemendaal goed voetballend voor gevaar zorgde en tijdens spelhervattingen. Doelman Remco van Schagen kreeg daarbij drie keer hulp van het houtwerk.

“We mogen vandaag niet mopperen”, stelde de winnende coach daarom eerlijk vast op het moment dat zijn ploeg diep in de tweede helft een veilige 4-1 voorsprong uitspeelde. Het moment van de openingsgoal was gunstig, de kopbal van Bloemendaal in de twaalfde minuut tegen de paal was ook een meevaller. In de twintigste minuut belandde een kopbal op de bovenkant van de lat nadat Bloemendaal er over de rechterkant goed door was gekomen. Vijf minuten later werd er door de Zwanenburg-verdediging geen druk op de bal gezet waardoor er opnieuw vanaf de rechterflank kon worden voorgezet, nu kwam de bal via de kruising het veld weer in. Zwanenburg leidde met 1-0 maar die stand had heel makkelijk een stuk minder florissant kunnen zijn. Des te prettiger was het dat Martijn Hemelaar in de 29e minuut uitstekend doorging na een dieptepass van Jordy Vierbergen. De doelman van Bloemendaal en een van zijn verdedigers communiceerden onvoldoende waarna de bal uit de kluts voor de voeten van Martijn Hemelaar belandde. De kans was zeker niet eenvoudig, maar de bal belandde keurig in de goal: 2-0. Dat doelpunt verschafte de thuisploeg weer wat lucht. Remco van Schagen dook in de 34e minuut een vrije trap uit de bovenhoek maar het werd in de 37e minuut toch 2-1. Een diepe bal viel tussen Tim Stricker en Remco van Schagen in en de aanvoerder van Bloemendaal profiteerde van de te laat uitkomende Van Schagen: 2-1. De rust brak zo aan met een 2-1 stand, waar 1-3 ook tot de mogelijkheden had behoord. De vraag was hoe beide teams de kleedkamer uit zouden komen. Het antwoord kwam elf minuten na rust. Namens de thuisploeg, met Rick van Veen als vervanger voor Richard Padt, gaf Jordy Vierbergen na een prima individuele actie de niet te missen assist op Leroy van Maaren: 3-1. De marge was weer twee doelpunten en dat gaf de gasten toch wel een mentale tik. Vijf minuten later lag de Bloemendaal-verdediging helemaal open, Rick van Veen gaf de voorzet en Jordy Vierbergen hoefde alleen nog maar te knikken: 4-1. Edwin Eefting wisselde kort daarop John van der Tol en Tonny Hendriks die beiden niet geheel fit meer waren voor Brian Bijvoet en Tim de Groot. Het laatste halfuur was er nauwelijks sprake meer van een wedstrijd, terwijl de eerste helft het aankijken meer dan waard geweest was. Hoogtepunt was vlak voor tijd nog een schitterende redding van Remco van Schagen en een bal die van de lijn werd gehaald door Ramon Sanou. Zwanenburg start het seizoen dus uitstekend met een ruime overwinning op een van de kanshebbers in de vierde klasse C. Als enige minpuntje vallen de drie gele kaarten te noteren die door de scheidsrechter tamelijk willekeurig werden uitgedeeld aan Jordy Vierbergen, Leroy van Maaren en invaller Tim de Groot.