Zorgen van de PvdA over proef nieuw geluidsstelsel

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De PvdA in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de aangekondigde proef met een nieuw geluidsstelsel van de luchthaven Schiphol. PvdA-raadslid Chris Vonk zei vorige week tijdens de raadsvergadering dat het volstrekt onzeker is hoe het nieuwe systeem op de langere termijn zal uitpakken. Hij vroeg naar het standpunt van het college.

Zoals eerder gemeld bereikten de partijen aan de Alderstafel kort geleden een akkoord om een experiment te houden voor een nieuw stelsel om het vlieggeluid van Schiphol te meten. Alle partijen zijn het erover eens dat het oude systeem niet meer voldoet en hoognodig moet worden vervangen. De luchtvaartsector, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, regionale bestuurders en bewoners hebben onder leiding van oud-minister Hans Alders bijna twee jaar nodig gehad om de voorwaarden vast te stellen waaronder een proef kan worden gehouden.

Die proef moet november dit jaar van start gaan. Een jaar later volgt er een evaluatie. Wethouder Arthur van Dijk van Schipholzaken zei vorige week in reactie op raadslid Vonk dat het college het experiment steunt, omdat het in lijn is met het Aldersakkoord uit 2008. De gemeenteraad bespreekt de proef later wat intensiever.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie