Start kerkseizoen Vijfhuizen: expositie en vrolijke diensten

16 september 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Zowel de Protestantse Gemeente Vijfhuizen (PGV) als de St. Augustinusparochie (RK) beginnen zondag 19 september aan een nieuw kerkelijk seizoen.

De feestelijke dienst in de Verbondskerk (PGV) heeft als thema ‘Hoop’. Voorganger is dominee Mieke van Santen. Voor de jeugd is er een apart programma. Na de dienst is er koffie, wordt het glas geheven op het nieuwe seizoen en is een tentoonstelling te zien over 50 jaar Verbondskerk. Op 3 augustus 1960 legde president-kerkvoogd Leen Tanis de eerste steen voor deze nieuwe kerk die in de plaats kwam voor de in 1868 gebouwde Hervormde kerk ‘Eben Haëzer’ (steen der hulp) aan de Kromme Spieringweg 515 die in januari 2001 gesloopt werd. Vanaf Pinksteren 1999 is de Verbondskerk de gemeenschappelijke kerk van protestants Vijfhuizen. Op 27 februari 2011 is een speciale dienst én een grote tentoonstelling over de totale geschiedenis van de gereformeerde en hervormde kerk in Vijfhuizen. Wie materiaal heeft wordt verzocht contact op te nemen met: petrabos@hetnet.nl.

Nadat op 18 september alle vrijwilligers in het zonnetje zijn gezet start de RK-parochie de volgende dag het nieuwe seizoen met een vrolijke viering waaraan het Gemengd Koor, pastor Fons Litjens én de vormelingen van dit jaar hun medewerking verlenen. Er is kinderwoorddienst en na afloop van de viering ‘aangeklede’ koffie.

In beide kerken begint de startdienst om 10 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie