Belangrijke driepunter voor knokkend Kagia

30 september 2010 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - "We lopen nu al twee wedstrijden achter, in deze fase van de competitie is dat veel", stelde Ramon Hageraats. "Ga naar na: we zijn al met al acht weken bezig en wij missen twee wedstrijden, dat is vijfentwintig procent. Vallen er in de slotfase van een seizoen wedstrijden uit, dan is dat verhoudingsgewijs veel eenvoudiger op te vangen. Nu merk je nog aan het ontbreken van automatismen en van vastigheden in het team dat we het vooral na rust moeilijk hebben."

Daarom ook was de nieuwe trainer van Kagia zo blij met de zwaar bevochten 2-1 overwinning op Alphia. "Ik denk dat wij het meeste aanspraak mogen maken op de winst. Wij wilden voetballen, Alphia speelde meer afwachtend. Wij begonnen uitstekend en we creëerden in het eerste kwart een aantal kansen met als hoogtepunt het schot van Pascal Timmermans tegen de kruising na een fantastisch mooie aanval. Alphia kwam op voorsprong dankzij een mooi schot maar zij hadden wel het geluk dat de bal er via de binnenkant van de paal in ging." Dat was in een notendop het verhaal van de eerste helft die dus met een 0-1 tussenstand eindigde. Kagia startte goed en creëerde mogelijkheden. Alphia was ook een aantal malen dreigend, vooral doordat Kagia vroeg in de opbouw werd gestoord en op die momenten werd de bal nogal eens in de voeten van een tegenstander gespeeld. Sander van der Niet stond echter een dijk van een wedstrijd te keepen. Alleen tegen het schot via de binnenkant van de paal in de 38e minuut had Van der Niet geen verweer. Meteen na rust werd een tweede doelpunt van Alphia afgekeurd. Op een kopbal van dichtbij had Sander van der Niet opnieuw een sterk antwoord, hij werd terzijde gestaan door een van zijn verdedigers die de bal uit de doelmond wilde werken. Een aanvaller van Alphia kwam met gestrekt been in en blokte de bal die zo alsnog in het doel verdween. Geen 0-2 dus en in de 52e minuut mocht Rutger Goudriaan vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Pascal Timmermans. Goudriaan schoof de bal laag in de hoek: 1-1. In de volgende fase werd Alphia steeds sterker. Dat had alles te maken met het gebrek aan ritme en echte wedstrijdconditie bij Kagia dat pas één competitiewedstrijd speelde tegen Alphia drie. Sander van der Niet en zijn verdedigers wisten echter van geen wijken en in de 82e minuut ontsnapte Kagia toen een inglijdende aanvaller bij de tweede paal een teenlengte tekort kwam na weer een prima redding van Sander van der Niet. Het 1-1 gelijkspel leek het maximaal haalbare voor de thuisploeg totdat Rutger Goudriaan in de 86e minuut de 2-1 op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. De vreugde was groot maar de onrust bij het over de streep trekken van deze dure driepunter was even groot. Het kostte Ferry Scholte zelfs een rode kaart na een wat wilde actie op twintig meter voor zijn eigen doel. Maar Alphia kon geen potten meer breken en zo kon Kagia de overwinning met terecht luid gejuich begroeten.

Bij de foto: Ramon Sluymer wordt onderuit geschoffeld. Hij nam zelf de vrije trap die door de doelman van Alphia tot corner kon worden verwerkt (foto Ron van der Steeg)