Dunweg Uitvaartzorg renoveert eigen uitvaartcentrum

14 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

De renovatie duurt tot medio 2011. Tegen die tijd beschikt Dunweg over een drietal zalen waar respectievelijk 40, 80 en 140 personen in kunnen plaatsnemen. De dienst kan dan worden gehouden in Hoofddorp, de begrafenis of crematie vindt daarna elders plaats.

Alexander van der Pijl: ‘Betere voorzieningen voor uitvaartplechtigheid’ HOOFDDORP - Op de huidige locatie aan de Achterweg te Hoofddorp gaat Dunweg Uitvaartzorg haar rouwkamers en aula’s renoveren. “Het gebouw krijgt, als totaal, een facelift waardoor de ruimtes intern nog beter geschikt worden voor het houden van uitvaartplechtigheden”, aldus Alexander van der Pijl, directeur van Dunweg Uitvaartzorg.

De renovatie wordt in twee fases uitgevoerd zodat de bedrijfsvoering niet in gevaar komt tijdens de bouwwerkzaamheden. Het uitvoeren en begeleiden van uitvaarten blijft dan ook gewoon doorgaan, verzekert Alexander van der Pijl. “De bouw start medio oktober 2010 met het slopen van het woonhuis naast het uitvaartcentrum. De voltooiing van het geheel zal rond de bouwvak van volgend jaar zijn, midden in het jaar waarin Dunweg haar 100-jarig bestaan viert. Na de verbouwing zal er een open huis gehouden worden.”

“Wij merken dat mensen meer tijd en aandacht willen besteden aan het afscheid van hun dierbaren. Daarnaast stelt men het op prijs om in hun eigen vertrouwde omgeving afscheid te nemen. Dat was bij ons sinds 1980 al mogelijk, alleen nu gaan we het volledige pand uitbreiden en moderniseren zodat het aan alle hedendaagse eisen zal voldoen. “

“Door onderzoek bij onze opdrachtgevers hebben wij geconstateerd dat er behoefte is om ook afscheidsplechtigheden te houden in ons uitvaartcentrum. Op dit moment is de capaciteit daarvoor eenvoudigweg te klein. Er kunnen bij een plechtigheid maximaal 40 personen plaatsnemen.”

“Veelal merken wij als we te gast zijn bij een begraafplaats of crematorium dat we binnen een bepaalde tijd weer weg moeten omdat de volgende uitvaart zich aandient. Dat willen wij veranderen. Een ieder moet alle tijd en ruimte hebben om op haar of zijn wijze afscheid te nemen. Daarnaast beschikken wij na de renovatie over zalen die het nieuwste op het gebied van beeld en geluid kunnen bieden. Ook wordt de horeca niet vergeten. De tijd van de koffie met cake ligt ver achter ons, de condoleances worden steeds omvangrijker en uitgebreider. Hier spelen wij op in door alles wat mogelijk is op het gebied van hapjes en/of drankjes aan te kunnen bieden. Sober of heel uitbundig, alles is mogelijk. Het zal ook mogelijk zijn - bij goed weer- om gebruik te maken van het terras wat gelegen is in een besloten tuin achter het uitvaartcentrum.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie