VVD houdt op 1 november politiek café over Westflank

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De VVD houdt komende maandag 1 november een politiek café over de plannen voor de Westflank. De bijeenkomst is vanaf 20 uur in hotel-restaurant De Beurs in Hoofddorp. De toegang is gratis.

Zoals bekend zijn er plannen om in het westen van Haarlemmermeer een groot project te realiseren met onder meer een waterberging, natuur en recreatie en in totaal 10.000 woningen. De politiek buigt zich al enige tijd over de vraag hoe deze ontwikkeling het beste vorm kan worden gegeven.

Gastspreker tijdens het politiek café is Friso de Zeeuw. Hij was ooit in Noord-Holland PvdA-gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, maar is sinds 1998 directeur Nieuwe markten bij Bouwfonds en hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de Technische Universiteit in Delft. De Zeeuw geldt inmiddels als autoriteit op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

Onderwerpen die in elk geval aan bod zullen komen is de waterproblematiek, de infrastructuur en welke voorzieningen er moeten komen in de Westflank. Verder komt ook de vraag aan de orde of Haarlemmermeer in de Westflank fouten kan vermijden die bij de Vinex-locaties wel zijn gemaakt en of de economische crisis gevolgen heeft voor de plannen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie