Feest op het groene laken

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Voor de tweede keer in successie is de gemeente Haarlemmermeer op het groene laken verslagen door buurvrouw Haarlemmerliede (50-42). Maar de stemming leed er niet onder. Integendeel. Het was in De Olm één groot feest.

Op initiatief van de op 1 november 1974 opgerichte 50+ biljartvereniging ‘t Kan Altijd Beter vaardigden vorig jaar voor de eerste keer de Hoofddorpse en Halfwegse gemeentehuizen hun beste biljarters af voor de strijd om de biljarttrofee ‘De Brug der Zuchten’, een replica van de oeververbinding tussen de Zwanenburgse Dennenlaan en de Halfwegse Oranje Nassaustraat. De wedstrijd was een dusdanig groot succes dat Haarlemmermeer direct aankondigde sportieve revanche te willen nemen.

Afgelopen vrijdag moest het dan gaan gebeuren. Haarlemmermeer kwam met het sterke trio de wethouders Michel Bezuijen en John Nederstigt en raadslid Jeroen Nobel. Haarlemmerliede met de verrassende opstelling burgemeester Bert Bruijn, wethouder Ger Markus en raadslid Bob Graal. Niet zomaar biljarters dus die met opgestroopte mouwen hun keuen van krijt voorzagen. Met veel plezier en onder het genot van een hapje en een drankje tikte het ivoor dat het een lust was. De hoogste score kwam op naam van Ger Markus die in één beurt liefst acht caramboles wist te maken. Met als goede tweede Jeroen Nobel die een serie van zes op zijn naam zette. Ook clubsecretaris John van Dam genoot. “Er werd heel fanatiek gespeeld. Beide teams gingen voor de winst. Er waren spelers bij die het presteerden om over vier banden een carambole te maken. Mazzel? Nee hoor, als geoefend biljarter kon ik zien dat het berekend was”, knipoogt John.

Een beroemde Belgische biljarter sprak ooit de historische woorden: ‘Het leven is net een partij biljart. Soms brengt het vreugde, soms brengt het smart.” Het laatste was van toepassing op het team van Haarlemmermeer dat moest toezien hoe de trofee wederom werd meegenomen naar het gemeentehuis van Halfweg. Maar ook nu weer werd revanche aangekondigd. Bovendien maakten Bert Bruijn en Jeroen Nobel een mooie afspraak: zou Haarlemmerliede, wat volgens Nobel niet erg waarschijnlijk is, er in slagen volgend jaar de trofee voor de derde keer in successie te winnen dan blijft die niet in Halfweg maar wordt opnieuw beschikbaar gesteld zodat de strijd op het groene laken nog tot in lengte van jaren kan doorgaan. Na afloop van de biljartontmoeting ontvingen de deelnemers een kunstzinnig gestyleerde biljarter met een keu in zijn handen als aandenken. Voor meer foto´s zie www.hoofddorpsecourant.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie