Nieuwe lokale afdeling IVN start met groencursus

11 november 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer heeft een eigen IVN werkgroep. De IVN afdeling Zuid-Kennemerland heeft daartoe besloten omdat deze afdeling een gebied bestrijkt van het zeekanaal tot de grens van Noord- en Zuid-Holland. Het merendeel van de afdelingsactiviteiten vindt daarbij plaats ten westen van Haarlem. Voor bewoners in Haarlemmermeer bleek die afstand vaak net iets te ver. Dit probleem is nu opgelost door de start van een lokale werkgroep die plaatselijke activiteiten aanbiedt.

Eén van die activiteiten is een groencursus vooral voor bewoners van Haarlemmermeer. De cursus is bestemd voor iedereen die iets meer wil weten van de natuur in de eigen omgeving. Voorkennis is niet nodig. De cursus wordt georganiseerd door de werkgroep in samenwerking met het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer. De cursusavonden zijn op dinsdag van 19.30 tot 22 uur in het NMCH, Wieger Bruinlaan 7 in Hoofddorp.

De excursies zijn op zaterdag van 10 tot 11.30 uur op verschillende plekken in Haarlemmermeer. Deelname aan de cursus kost 25 euro en opgeven kan nog tot 19 november via het NMC, (023) 555 34 37 of anneke.wegman@nmch.nl onder vermelding van ‘Overleven in de winter’.

In de cursus wordt nader ingegaan op de winter die voor de deur staat en hoe dieren en plaatsen zich daarop voorbereiden. De cursus is van 23 november tot 19 februari. Zie tevens www.nmch.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie