'Het werkt wel' van NUHR

11 november 2010 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In ‘Het werkt wel’ laat NUHR de inhoud vallen. Bedankt. De wereld is immers vervallen tot louter vorm. In een ultieme poging mee te gaan met hun tijd gooien de mannen alles in de strijd om succes te hebben. Alles wordt getoetst aan slechts één criterium: of het werkt. Een ruim twee uur durende zoektocht naar wat het publiek wil. ‘Het werkt wel’ is op dinsdag 16 en woensdag 17 november om 20.15 uur te zien in Schouwburg De Meerse in de Grote Zaal.

In het verleden is er nog gepoogd om een kritisch tijdsbeeld te schetsen, nu is het besef er dat dit niet meer van deze tijd is. NUHR vindt zichzelf opnieuw uit en gaat schaamteloos op zoek naar de lach, de traan, de verbazing, de herkenning en de verontwaardiging - als het maar werkt. De zalen moeten vol, de dvd’s moeten verkocht worden en de ego’s moeten worden gestreeld. Met een willig oor, voor de stem van het volk, luistert NUHR aandachtig. Het gaat misschien tegen de natuur van NUHR in, maar het werkt wel.

Al twintig jaar vormen Joep van Deudekom, Viggo Waas en Peter Heerschop ‘NUHR’. Sinds de laatste zes programma’s speelt ook muzikant en theatermaker Eddie B. Wahr een belangrijke rol. In het nieuwste programma is Kees van Vooren toegevoegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie