PvdA: snel extra meetpost op dak bibliotheek in Floriande

11 november 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De PvdA-fractie vindt dat het college van burgemeester en wethouders er alles aan moet doen om in de wijk Floriande in Hoofddorp snel een extra meetpost voor vlieggeluid te plaatsen. De partij heeft over deze kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De extra meetpost zou al begin vorige maand op het dak van de bibliotheek in Floriande komen. De post is van belang voor de vliegproef, waarbij vliegtuigen tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep via een vaste bocht vliegen. Deze methode zorgt vooral in Floriande voor extra geluidsoverlast. Daarom is besloten tot een experiment, dat 21 oktober van start is gegaan. Volgend jaar volgt een evaluatie.

De plaatsing van de meetpost in Floriande is echter vertraagd, zo werd vorige week bekend. De PvdA wil van het college weten waarom de extra meetpost nog niet klaar is en wanneer die wel in gebruik kan worden genomen. Volgens de sociaal-democraten worden door de vertraging gemaakte afspraken geschonden en de betrokken inwoners van Floriande niet serieus genomen.

De PvdA vraagt of het college bereid is tegen de gang van zaken te protesten bij de organisatie CROS of het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de meetpost alsnog snel te realiseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie