Dubbele revanche Zwanenburg

18 november 2010 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - "Ik vind dat we de beste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld", sprak Edwin Eefting zijn tevredenheid uit. "Zeker als je kijkt naar vorige week tegen RCH. Dat was gewoon niet best en dus is de prestatie van vandaag een revanche van het team op vorige week. En dan was er nog de 9-2 nederlaag van vorig seizoen bij DSK. Daar had ik zelf weinig mee maar misschien speelde het bij de spelers wel mee."

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd DSK onder druk gezet met als eerste echte doelkans een gelukkig geblokte inzet van Tonny Hendriks in de vijfde minuut. Uit de corner was Tim van Noord dicht bij de 1-0 die in de achtste minuut alsnog viel. Richard Padt probeerde het met een geplaatst schot en wat de doelman van DSK precies in gedachten had was niet helemaal duidelijk, maar hij had in elk geval wel het nakijken: 1-0. Edwin Eefting had zijn ploeg de opdracht gegeven scherp te starten en scherp te blijven. "Je moet DSK niet in de wedstrijd helpen, dan gaan ze fel de duels in en loop je meer risico's op blessures." In de dertiende minuut was Jordy Vierbergen te gehaast in de opbouw, hij kreeg ook prompt te horen 'Jordy Vierbergen, kom aan! In de voeten gewoon.' In de 25e minuut kreeg DSK voor een onduidelijk vergrijp van een Zwanenburg-verdediger een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Via de binnenkant van de paal kwam de bal het veld weer in. Daar zwijnde Zwanenburg duidelijk even. In de resterende twintig minuten was de thuisploeg weer heer en meester. Na een halfuur spelen omspeelde Tonny Hendriks op de achterlijn een mannetje en legde de bal panklaar neer voor Richard Padt: 2-0. Vijf minuten later was het 3-0 dankzij een doeltreffende kopbal van Leroy van Maaren. Uit een corner wilde Rick Buijs de bal hard binnenschieten, hij raakte de bal zodanig verkeerd dat Tonny Hendriks hem vol tegen zijn hoofd kreeg. Jordy Vierbergen pikte de afgeslagen bal op en uit zijn voorzet kopte Leroy van Maaren raak. De stemming zat er met die 3-0 helemaal in bij Zwanenburg, Edwin Eefting vroeg spits Hendriks waarom hij de bal er niet meteen zelf in had gekopt? In de kleedkamer waarschuwde de trainer zijn team enkele minuten later om ook weer scherp aan de tweede helft te beginnen. DSK moest niet de indruk meer kunnen krijgen dat er iets te halen viel. Binnen twee minuten boogde Richard Padt op aangeven van Tonny Hendriks de 4-0 binnen. Het werd in de 53e minuut 4-1 en nadat stofzuiger Stefan Blok meteen na die tegengoal iets te mooi had willen afronden, riep Edwin Eefting hem tot de orde: 'Niet te mooi willen doen. Effectief zijn. Gewoon: klets!" In de 56e minuut zette Tonny Hendriks weer goed door op de achterlijn, zijn voorzet werd door Rick Buijs tot 5-1 gepromoveerd. Rick van Veen, koud in het veld voor Richard Padt, gaf Tonny Hendriks de 6-1 op een presenteerblaadje en in de 75e minuut schoot John van der Tol van dichtbij hard de 7-1 in de touwen. Jordy Vierbergen schoot vlak voor tijd een strafschop naast en Leroy van Maaren had ook al een niet te missen kans toch gemist. De 7-1 eindstand was dik verdiend en geenszins geflatteerd.

Bij de foto's: Richard Padt was met drie doelpunten het meest succesvol in het team van Edwin Eefting, Tonny Hendriks was een ware plaag voor de verdedigers van DSK (foto's Robert Joore)