Duurzame start voor basisschool Vesterhavet

6 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Die durzaamheid steunt op Vesterhavet, zo liet directeur Ans Hendriks aan ouders en leerlingen weten, op drie pijlers: afval scheiden, gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. “We hebben maar één aardbol en die delen we met heel velen. De leerkrachten en leerlingen van Vesterhavet gaan actief meehelpen om onze aardbol mooi en leefbaar te houden.”

HOOFDDORP - De christelijke basisschool Vesterhavet in de Hoofddorpse wijk Bornholm luidde maandagmiddag het nieuwe jaar op bijzondere wijze in. De drukbezochte nieuwjaarsborrel aansluitend op de eerste schooldag stond namelijk in het teken van duurzaamheid.

Wethouder John Nederstigt (Duurzaamheid, Werk, Jeugd en Onderwijs) gaf de aftrap voor het project duurzaamheid door het openen van de milieustraat die in Vesterhavet is opgesteld. Leerlingen leren zo hoe de scheiding van afvalproducten verloopt en welke afvalcategorieën er eigenlijk zijn: restafval, groente en fruit, papier, glas, batterijen, cartridges, en wecycle (elektrische apparatuur).

Wethouder Nederstigt sprak zijn lof uit over dit allesomvattende duurzaamheidsinitiatief van de school: “Er zijn 70 basisscholen in Haarlemmermeer, en Vesterhavet vervult een prachtige voorbeeldfunctie. Nog 69 scholen te gaan!” De wethouder riep op om vooral met z’n allen een beetje beter te letten op wat we doen. We hoeven volgens hem niet minder te doen, maar we moeten het wel slimmer doen. Hij benadrukte het belang van de milieubewustwording van kinderen en de rol die ouders hierin spelen.

“Vraag de komende weken ook eens aan uw kinderen hoe zíj denken over duurzaamheid. Praat erover en leer ook van hen”, was de boodschap van de wethouder aan de aanwezige ouders. De komende zes weken spelen de drie duurzaamheidspijlers in de lessen op Vesterhavet een prominente rol. De leerlingen krijgen bovendien ieder een ‘gruitbox’ cadeau. Met de leerkrachten hebben ze de afspraak gemaakt om voortaan op de maandagen daarin alléén fruit of groente mee te nemen, en geen snoep of koek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie