Marjolein Steffens-van de Water nieuwe ‘Politicus van het Jaar’

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Net als vorig jaar was de strijd bijzonder spannend. Tot op de laatste dag bleef namelijk onduidelijk wie de nieuwe houder van de wisselbeker zou worden. Net voor sluitingstijd viel de beslissing, toen Marjolein Steffens-van de Water de doorslaggevende stem kreeg.

HAARLEMMERMEER - Marjolein Steffens-van de Water, fractievoorzitter van de HAP, is de nieuwe Politicus van het Jaar geworden. Zij volgt met 29 stemmen Ed Koster van het CDA op die vorig jaar de eretitel won. De bij de eerste plaats behorende beker wordt op donderdag 20 januari uitgereikt, in de Burgerzaal van het raadhuis.

Tot dat moment stond ze ex aequo met haar partijgenoot Peter van Groenigen (al eerder winnaar) die uiteindelijk is blijven steken op 28 stemmen. Op de derde plaats eindigde Paul Meijer van Forza! Haarlemmermeer met 27 stemmen.

Goede vierde is geworden Anneke van der Helm-Chandansingh (CDA) met 25. Vijfde werd Els Berk van Groenlinks met 17. Andere nieuwkomers in de raad Michel van Dijk (Forza! Haarlemmermeer) en Rinus Beusenberg (Sociaal Rechts Haarlemmermeer) kregen respectievelijk 13 en 12 stemmen. Het college kreeg in totaal 24 stemmen, variërend van 1 tot 5.

De oppositie is dus duidelijk winnaar geworden met drie podiumplaatsen. Tot slot nog twee opvallende zaken: een groot aantal leden van de raad kreeg minimaal 1 stem, maar bij twee partijen bleef het ‘stemformulier’ compleet blanco: TrotsopNederland en ChristenUnie-SGP. En: Paul Meijer kreeg direct na de start van de stemronde veel stemmen, maar de laatste week kwam er niets meer bij. Dit in tegenstelling tot de winnaar die haar 29 stemmen netjes verdeeld over de hele periode van de stemactie kreeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie