‘Milieuvergunning baggerdepot onbeperkt geldig’

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De milieuvergunning voor het baggerdepot van MeerGrond loopt niet in het jaar 2019 af, maar is op grond van nieuwe wetgeving mogelijk onbeperkt geldig. Dat zei wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad over het depot aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep.

De wethouder had deze nieuwe wending in de discussie te horen gekregen van MeerGrond zelf. De mededeling van het bedrijf kan betekenen dat de gemeente van alles kan bedenken om het omstreden baggerdepot weg te krijgen, maar dat het uiteindelijk lood om oud ijzer is. Bezuijen liet doorschemeren dat de gemeente zich in dat geval hard gaat opstellen tegenover MeerGrond. De boodschap van het bedrijf is ook in tegenspraak met een besluit van het hoogheemraadschap Rijnland, één van de drie deelnemers in het bedrijf, dat de baggerbewerking aan de Rijnlanderweg op termijn strategisch gezien niet meer nodig is.

Voorzitter Frank van Iersel van de Bewonerscommissie Rijnlanderweg en Omgeving deed als inspreker een beroep op de raad om toch vooral voor de optie te kiezen om het depot zo snel mogelijk te ontmantelen. Hij drong er daarnaast op aan niet mee te werken aan een oplossing waarbij MeerGrond eerder vertrekt dan 2019 in ruil voor verruiming van de milieuvergunning en het vaststellen van een bestemmingsplan. Volgens Van Iersel wordt daarmee een illegale situatie alsnog gelegaliseerd.

Ook de gemeenteraad voelde er weinig voor om MeerGrond veel tegemoet te komen. Veel fracties wezen erop dat de opslag van baggerspecie slechts tijdelijk zou zijn, maar dat die tijdelijkheid nu al veel te lang heeft geduurd. Sommige partijen zijn wel bang dat de gemeente de rekening krijgt gepresenteerd voor een spoedig vertrek van het depot.

Om dat te voorkomen voert de gemeente onderhandelingen met MeerGrond. Wethouder Bezuijen zei dat die tot nu toe moeizaam verlopen, zeker als blijkt dat de milieuvergunning inderdaad onbeperkt geldig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie