‘Koopzondag gratis parkeren’

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Wethouder Michel Bezuijen van Verkeer en Vervoer toonde zich niet enthousiast over het idee van D66. “Ik ben er geen voorstander van.” Het voornaamste argument voor de wethouder: de gemeente loopt veel inkomsten mis als er op koopzondagen gratis mag worden geparkeerd.

HOOFDDORP - Op koopzondagen zouden automobilisten in het centrum van Hoofddorp geen parkeergeld hoeven betalen. Dat stelde D66-raadslid Merijka Setz vorige week voor tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad.

De aanleiding voor het voorstel van D66 waren mondelinge vragen in november van CDA-raadslid Ed Koster. Hij stelde mede namens de ChristenUnie-SGP dat het betaald parkeren op zondag ook kerkgangers van de Marktpleinkerk treft en vroeg daarom om maatregelen. De wethouder beloofde een en ander te onderzoeken.

Merijka Setz zei dat haar fractie er geen voorstander van is om een onderscheid te maken tussen kerkgangers en winkelend publiek. Gratis parkeren op zondag is dan dé oplossing, zo vond zij.

Wethouder Bezuijen zei daarop dat ook het college helemaal geen onderscheid wil maken. Dat neemt niet weg dat het heel normaal is om betaald parkeren op zondagen vanaf 12 uur te laten ingaan. Dat is ook in andere grote gemeenten het geval, zo benadrukte de wethouder.

VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers toonde zich verbaasd over het voorstel van D66. Hoe kon de fractie voor gratis parkeren pleiten, terwijl ze tijdens de begrotingsbehandeling nog voor verhoging van de parkeertarieven was. Volgens raadslid Setz staan die twee zaken geheel los van elkaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie