PvdA: kwartiermaker van Cultuurgebouw ondermaats

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

De gemeenteraad ging begin vorig jaar akkoord met het aanstellen van de kwartiermaker. Dat vereiste een investering van 100.000 euro. De kwartiermaker zou zich moeten inzetten voor samenwerking tussen de vier gebruikers van het Cultuurgebouw op het gebied van inkoop en beheer van het nieuwe complex. Daarnaast zouden schouwburg De Meerse, Pier K, poppodium Duyker en de bibliotheek ook warm moeten worden gemaakt om samen zaken te ondernemen.

HOOFDDORP - De PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de zogeheten kwartiermaker van het nieuwe Cultuurgebouw. De PvdA zelf is ontevreden over de resultaten die de kwartiermaker heeft geboekt.

De PvdA stelt in haar vragen vast dat van deze doelstellingen tot dusverre weinig terecht is gekomen. De fractie wil daarom weten hoe het staat met de inkoop en of er een gezamenlijke beheersstichting is. Over samenwerking is in het nieuwe gebouw ook weinig te zien, zo vinden de sociaal-democraten.

Zo is er geen sprake van een gezamenlijke ontvangst of gezamenlijke kaartverkoop. De PvdA vraagt het college hoe de inhoudelijke synergie in het Cultuurgebouw nu wordt geregeld en wie daar verantwoordelijk voor is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie