Gelijkspel SCW tegen Ouderkerk

10 februari 2011 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - "Jammer dat er zoveel wind stond, we hebben zoveel mogelijk geprobeerd te voetballen", stelde Lex van der Horst tevreden vast. "Als je de omstandigheden van zowel het weer als het veld in acht neemt, dan vind ik dat ik tevreden mag zijn. Na rust hadden we de wedstrijd kunnen beslissen. Alleen in de slotfase liepen we teveel naar voren. Dat is dan nog de jeugdige onervarenheid, zo roep je problemen over jezelf af."

Rijsenhout verwelkomde het Ouderkerk van Hans Verhoogt, de afgelopen vijf seizoenen trainer bij SCW. Ouderkerk bezette de tweede plaats op de ranglijst, SCW de vierde. SCW-sponsor Chris van den Heuvel liep voor de wedstrijd met een fraaie bos rozen voor 'de verliezende coach'. Het liefst had Van den Heuvel deze na afloop aan Hans Verhoogt hebben gegeven, hij hield er stiekem rekening mee dat Lex van der Horst - die ook volgend seizoen SCW zal trainen - met de rozen naar huis zou gaan. Dankzij de 1-1 eindstand kreeg de goed leidende scheidsrechter De Jong de rozen mee naar huis.

Met de harde wind dwars over het veld zorgde Barry van de Heuvel voor het eerste doelgevaar. Zijn diagonale schot tegen de wind scheerde net over het doel van Ouderkerk. In de tiende minuut kregen de gasten een vrije trap na een overtreding van doelman Jeroen Pathuis. De bal werd geblokt, SCW counterde maar in de omschakeling was Ouderkerk dicht bij de 0-1. SCW ontsnapte maar in de 29e minuut stond de 0-1 alsnog op het scorebord. Een diepe bal ging net over Jim Biesheuvel heen, SCW leek op tijd voldoende spelers terug te hebben maar uiteindelijk werd de bal naar de linkerkant gespeeld. Maaikel van Daatselaar kon er net niet bij en via de onderkant van de lat werd Jeroen Pathuis kansloos gepasseerd: 0-1.

Acht minuten later belandde een uittrap van de doelman van Ouderkerk halverwege zijn eigen helft in de voeten van Jeff de Vilder. De Vilder stoomde meteen op naar de goal, achtervolgd door een verdediger. De keeper kwam zijn doel uit en keerde het schot van De Vilder die op het moment van schieten van achteren werd belaagd door de teruggekomen verdediger. Scheidsrechter De Jong zag er een strafschop in en hij bestrafte de overtreding met een rode kaart. Een zware straf, die zeker te verdedigen was: de overtreding op de speler in scoringspositie werd van achteren gemaakt. Jim Biesheuvel benutte de strafschop: 1-1.

Met elf tegen tien creëerde SCW voor rust niet meer dan een kopballetje van Timo den Edel uit een voorzet van Maaikel van Daatselaar. Na rust waren er drie honderd procent kansen voor SCW om op voorsprong te komen. In de 55e minuut speelde Barry van den Heuvel zich vrij maar de keeper keerde zijn inzet uit de rechter benedenhoek ten koste van een corner. Na een uur spelen werd Jeff de Vilder vrij voor de keeper gezet maar de inzet van De Vilder belandde op de knie van de goed uitkomende keeper. En in de 78e minuut werd weer Jeff de Vilder net genoeg gehinderd bij zijn doelpoging om de 2-1 te voorkomen.

De drie wissels van SCW resulteerden niet het gewenste effect. Jeff Kaslander viel ronduit slecht in voor Rik Groen, Rutger van Nes had de ondankbare taak Timo den Edel te vervangen die als diepe spits een heel nuttige wedstrijd speelde tot hij zich in de 67e minuut verstapte en Michiel van den Heuvel kreeg niet de ruimte aan de rechterflank waar Lex van der Horst op had gehoopt. "SCW, blijf de zijkanten benutten, daar ligt de ruimte", had hij nog benadrukt.

Maar het overwicht van de thuisploeg nam af naarmate de wedstrijd vorderde en het scheelde niet veel of het tiental uit Ouderkerk had in blessuretijd de overwinning nog naar zich toe getrokken. Jeroen Pathuis redde en Jim Biesheuvel haalde de rebound van de doellijn zodat het 1-1 bleef en scheidsrechter De Jong met de bos rozen voor de verliezende trainer naar huis mocht.

Bij de foto's: Jeff de Vilder wordt van achteren aangevallen: strafschop en rood, Barry van den Heuvel was dicht bij een doelpunt (foto's Ron van der Steeg)