Directeuren razend enthousiast over ‘hun’ Cultuurgebouw

10 februari 2011 om 00:00 Cultuur

De kritiek die de PvdA dan ook vorige week uitte over een gebrek aan samenwerking tussen de vier cultuurpartijen, verwijst Adriaan van Geest meteen naar de prullenbak. “We werken al anderhalf jaar uitstekend samen. De PvdA had er beter aan gedaan eerst met de vier directeuren te praten dan voor vaderland weg iets te roepen. In onze ogen levert de PvdA de kritiek niet op basis van kennis van zaken maar op basis van geruchten.”

HAARLEMMERMEER - Enthousiast en misschien zelfs wel razend enthousiast. Zo reageren Adriaan van Geest en Joep van Dijk, respectievelijk directeur van Bibliotheek Haarlemmermeer en De Meerse. Ze zeggen ook namens de andere directeuren te spreken en dan is de conclusie gerechtvaardigd dat alle directeuren, dus ook Suzanne Lecraire-Noteborn (Pier K) en Leon Zwaans (Duycker) blij zijn met ‘hun’ Cultuurgebouw. Zondag 13 februari is de officiële opening.

Van Geest is niet de enige die rept over een goede samenwerking. Joep van Dijk is al even enthousiast. “Hier gaan heel veel partijen van genieten: het publiek, de kunst, de vier partijen zelf en de gemeente.”

Het publiek krijgt in zijn ogen een fantastisch Cultuurgebouw dat de komende jaren kan uitgroeien tot het nieuwe bruisende culturele hart van Haarlemmermeer. Hij ziet tal van combinatiemogelijkheden: Meer Jazz Festival, misschien wel MeerLive, het Kinderboekenbal. Haarlemmermeer krijgt hier iets om écht trots op te zijn. En vergeet niet: het is ook nog eens een heel mooi gebouw met maar liefst 40.000 vierkante meter. Dat vind je nergens anders in Nederland!”

Samen met Van Geest wijst hij op een ander voordeel van ‘met zijn allen in één gebouw’: de kostenbesparing op het gebied van ICT, energiegebruik, schoonmaak, catering. “Los van alle samenwerkingsmogelijkheden op cultuurgebied is dit natuurlijk veel goedkoper dan vier aparte gebouwen onderhouden. Het geld dat je daarmee bespaart, komt ten goede aan de kunst.”

Zondag 13 februari zal daar een proeve van te horen en te zien zijn als duizend stemmen weerklinken tijdens De Stem van Haarlemmermeer.

Voor het complete programma: www.haarlemmermeer.nl of www.destemvanhaarlemmermeer.nl. Voor het grote cultuuraanbod is er één gezamenlijke website van alle vier de cultuurinstellingen: www.hetcultuurgebouwisvanonsallemaal.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie