Camera’s werken maar half

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De bewakingscamera’s bij de Zuidtangent-haltes in Bornholm en Overbos werken maar half. Dat heeft burgemeester Theo Weterings vorige week in de gemeenteraad geantwoord op vragen van VVD-raadslid Bert Slotboom. Het is wel mogelijk gemaakte opnamen terug te zien, maar een rechtstreekse verbinding is onmogelijk. De gemeente heeft de leverancier van de camera’s aansprakelijk gesteld, aldus de burgemeester.

VVD’er Slotboom vroeg zich af of door de storing de veiligheid bij beide bushaltes wel kan worden gegarandeerd. Weterings noemde de problemen met de camera’s vervelend, maar volgens hem is er geen sprake van een drama. Het gaat er toch vooral om beelden achteraf terug te kijken als er incidenten zijn geweest. Dat onderdeel van het systeem werkt goed, zo zei de burgemeester.

Het is nog onduidelijk wanneer de storing kan zijn verholpen. De gemeente heeft de leverancier op het probleem aangesproken. Bovendien wordt het laatste deel van de facturen voor de aanschaf van het bewakingssysteem voorlopig niet betaald.

De kwestie was voor HAP-raadslid Peter van Groenigen aanleiding om te vragen of de Zuidtangent-halte in Toolenburg ook cameratoezicht kan krijgen. Volgens hem zijn ook daar vernielingen aan de orde van de dag. De burgemeester zegde toe de mogelijkheid te onderzoeken onder voorwaarde dat er voldoende geld is om die camera’s te kunnen betalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie