Raad én college op de bres voor bedreigde Waterlelie

17 maart 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad stuurt een noodkreet naar minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs om de dreigende bezuiniging op het budget van basisschool de Waterlelie op de Cruquiushoeve te voorkomen. Een motie met die inhoud is vorige week door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Alleen de VVD stemde na enig beraad tegen de motie. Raadslid Derk Reneman zei dat een brief van de gemeenteraad dubbelop is, omdat het college van burgemeester en wethouders al eerder besloot om bij de minister te protesteren tegen de voorgenomen bezuiniging. “Wij steunen het college daarin. Dat zou de rest van de gemeenteraad ook moeten doen”, aldus de VVD’er

Raadslid Michel van Dijk van Forza! en HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water wezen Reneman er op dat de gemeenteraad een eigen verantwoordelijkheid heeft. Ook burgemeester Theo Weterings liet zich eerder tijdens de raadsvergadering ontvallen een actie van de raad voor de Waterlelie erg op prijs te stellen. Dat was weer tegen het zere been van VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers, die niet zat te wachten op tips van de burgemeester voor de raad..

De motie van de raad volgde op een betoog van algemeen directeur T. van den Brink van de Waterlelie, die een dringend beroep deed op de politiek. Als het kabinet zijn zin krijgt, ontvangt de basisschool voor kinderen met epilepsie in 2014 nog maar 2,3 miljoen euro subsidie. Nu is dat nog 7,3 miljoen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie